Manfred Weber stigao u Zagreb, susreo se s Plenkovićem i Resslerom

HINA/ Damir SENČAR

Njemačka kancelarka i donedavna predsjednica njemačkih demokršćana Angela Merkel dolazi u subotu poslijepodne u Zagreb kako bi se sastala s premijerom Andrejem Plenkovićem i sudjelovala velikom predizbornom skupu HDZ-a i Europske pučke stranke (EPP) uoči europskih izbora.

Na predizborni skup EPP-a i HDZ-a, koji će se održati u subotu navečer u Ciboni, dolazi i Manfred Weber, vodeći kandidat pučana za predsjednika Europske komisije.

Oko 14 sati Weber je s Andrejem Plenkovićem stigao na susret s kandidatima s liste HDZ-a za europske izbore, kao i s mladeži stranke.

Manfred Weber komentirao je i ostavku austrijskog vicekancelara Heiz-Christiana Strachea. Rekao je da ekstremisti slijeva i desna nisu rješenje za Europsku uniju te da to nije toliko pitanje Austrije, nego onoga što se danas događa u Milanu, prenosi N1.

“Dobra politika počinje sa slušanjem. Slušanjem briga i nada naroda, a to mi kao EPP radimo. Želimo biti stranka naroda i želim stvoriti Europsku komisiju naroda”, poručio je Weber.

Za Plenkovića je rekao da je jedan od “najjačih igrača” u Europskom vijeću te da je Hrvatska kao jedna od najmlađih država EU-a pod njegovim vodstvom među zemljama koje najviše pridonose europskom razvoju. Zaključio je kako “ekstremisti desnice i ljevice te populisti nisu rješenje za Europu, što postaje sve očitije”.

Weber će kasnije u Ciboni, uz njemačku kancelarku Angelu Merkel, sudjelovati na posljednjem predizbornom skupu HDZ-a.

“Veselim se što ćemo danas, na najvećem predizbornom skupu u ovoj izbornoj kampanji, imati prigodu još jednom uputiti poruke zajedništva, ključne poruke za europsku budućnost, za budućnost Hrvatske, poruke razvoja, socijalne kohezije, solidarnosti i uključenosti, značaja naših zajedničkih europske vrijednosti” koje uključuju domoljublje, ali unutar “europske obitelji” jer se time snažnije štite interesi, rekao je Plenković.

Novinarima se uz Webera i Plenkovića kod postera obratio i potpredsjednik EPP-a i voditelj kampanje te stranke, Irac Dara Murphy, koji je rekao kako taj poster, sastavljen od tisuću fotografija Weberove kampanje diljem Europe, predstavlja kako je EPP narodna stranka, te je dodao da će ovi izbori biti najvažniji koje je “Europe ikad vidjela”.

Njemačka kancelarka i ‘špic’ kandidat Weber danas u Zagrebu

Komentiraj