Ivo Cagalj/PIXSELL

Mamić priznao da je s Dinamovog računa Vargi kupovao ‘određene stvari’

Zdravko Mamić danas je u hotelu Villa Regina u Međugorju održao press konferenciju na kojoj je komentirao nepravomoćnu presudu i sve kaznene postupke koji se vode protiv njega, ali i aferu SMS.

“Ja sam se Vargi javio jer sam htio otkriti tko je nacrtao svastiku na Poljudu. Ja sam dao zaposleniku kontakt Varge. Varga me dočekao u Osijeku i dao mi stick kako on to vidi oko crtanja svastike. Ta saznanja sam podijelio sa šefom krima RH i nadležnim službama. Onda mi je rekao da ima za mene nešto važnije i molio me da mu pomognem. Govorio mi je da je bolestan…”, priča Mamić.

Kaže i kako je Vargi, do uhićenja, isporučio oko milijun i pol kuna. “Meni je njega bilo žao. Kad sam dobio podatke o svastici, podijelio sam ih MUP-u. Mailove koje sam dobio od Varge dao sam odvjetniku Veljku Miljeviću, koji ih je proslijedio DORH-u. Ja s ničim nisam špekulirao”, dodao je.

“Dobio sam podatke za svastiku, dao sam policiji. Dobio sam podatke o mailovima i SMS-ovima, dao sam institucijama. Ja sam čovjeku pomogao isključivo jer sam se sažalio”, rekao je.

Priznao je potom kako je s Dinamovog računa kupovao ‘određene stvari’ za Vargu, kako je objavio Nacional. Podsjetimo, u posljednjem broju Nacionala objavljeni su računi na kojima je vidljivo da je Dinamo platio više od 500 tisuća kuna za luksuzni vanjski masažni bazen, ali i skupe mobitele, laptope, 3D printere i drugu opremu.

EKSKLUZIVNO Kako je Dinamo financirao falsifikatora Franju Vargu

“Ja sam u većem dijelu dok je trajala SMS priča bio u Međugorju, nisam mu mogao odavde slati novce pa sam zamolio prijatelje da mu uplate novce”, kaže Mamić i dodaje da je zamolio prijatelja u Dinamu da kupi određene stvari za Vargu. “Dinamo je u moje ime kupio određene stvari i te novce prvom prilikom je moj brat vratio Dinamu”, priča Mamić i dodaje kako je on tu kolateralna žrtva.

“Ja sam tu upao slučajno, kao u masu stvari. Ja sam sredstvo preko kojeg se pokušava kompromitirati i vladajuća stranka i tako dalje. Sad sam sredstvo da bi se zamutila voda, ja sam htio istinu na čistac i postupio sam zakonski. Ali u pozadini je to jedna višegodišnja borba koja je služila za međustranačke odnose i obračune”, kaže Mamić i dodaje kako je Varga bio opsjednut time da uništi Milijana Brkića. “Ne uklapa mi se to da je Varga služio Milijanu Brkiću kako se piše u medijima”, rekao je.

MAMIĆ “Vargi sam dao milijun i pol kuna”

Komentiraj