MAMIĆ O DALIĆU “On je valjda jedini čovjek koji bi uskočio ovako 48 sati prije”

HINA / Lana SLIVAR DOMINIĆ

“Dan nakon velike pbjede hrvatskih reprezentativaca protiv Ukrajine, kojom su izborene dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji sljedeće godine, RTL-u Danas gostovao je Zdravko Mamić.

On je rekao kako ne zna ostaje li Zlatko Dalić na klupi Hrvatske jer nije član Izvršnog odbora HNS-a. “Mogu samo reći o svojim razmišljanjima. Moram reći da je on meni najugodnije moguće iznenađenje jer je povukao neke ključne taktičke poteze u pripremi utakmice. Svatko zna da su Ukrajinci najbolji po bokovima i on je stavio dva igrača koji su obrambeno na visokoj razini i potpuno ih je neutralizirao”, objasnio je Mamić.

Naglašava kako mu se Dalić svidio, ali ga dovoljno ne poznaje “On je valjda jedini čovjek na svijetu koji bi uskočio ovako 48 sati prije i to mu nikad hrvatski nogomet ne smije zaboraviti. Samo radi toga je zaslužio ostati”, kaže Mamić dodajući da je opravdano zamoliti Dalić da vodi dvije utakmice playoffa.

U otvorenom pismu kojeg je poslao, Mamić je naglasio kako na klupi Hrvatske vidi Slavena Bilića. “Ja sam za Bilića uvijek. Slaven Bilić je sada u najpotentnijim godinama i najkarizmatičniji je trener. Branko Ivanković je rame uz rame s Bilićem, oni su referentni treneri na svjetskoj razini. A Dalić i ostali mladi treneri su već potvrđena vrijednost”, kaže.

Dodao je kako, što se njega osobno tiče, Davor Šuker ima njegovu punu podršku. Mamić naglašava da za raniju smjenu Ante Čačića nije bilo razloga. “Ali, ja bih htio reći nešto drugo hrvatskoj javnosti. Nama treba svehrvatsko zajedništvo kao nekad. Treba nam onih 100.000 Hrvata u Beču ili Berlinu. Nebitno tko je kriv, za ljubav treba dvoje ili 22, za svađu treba dvoje ili 22. Moramo prestati s ovim što se radi hrvatskoj reprezentaciji, to nije pošteno. Reprezentacija nije ničije pojedinačno privatno vlasništvo, a pogotovo prenaglašena moja uloga. Ja dvije godine nisam formalno ništa u HNS-u”, poručio je Mamić.

Kaže kako se svi trebaju uhvatiti rada i nešto napraviti. Pogledajte Rijeku. Oni su prije pet godina skoro ispali u drugu ligu, a sad su pokorili Hrvatsku. Rijeka je čak htjela žrtvovati sebe nudeći svog trenera Keka za interes hrvatske reprezentacije. E to je Hrvatska”, objasnio je Mamišć.

Komentiraj