Maloljetni biciklist poginuo u sudaru s teretnim vozilom, policija objavila detalje

U prometnoj nesreći koja se u utorak poslijepodne dogodila na Jankomiru smrtno je stradao maloljetni biciklist. Zagrebačka policija objavila je detalje nesreće.

Navode da je do nesreće došlo kada se 42-godišnjak, koji je upravljao teretnim vozilom marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka, skrenuo na prilaznin put u ulici Josipa Lončara, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za ostale sudionike u prometu. Tada je na makadamskom putu prednjim lijevim dijelom teretnog vozila naletio na bicikl kojim je upravljao maloljetnik.

Na mjestu događaja smrtno je stradao maloljetni vvozač bicikla, čije je tijelo prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Očevid prometne nesreće obavio je zamjenik Općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu, uz asistenciju Ekipe za očevide II. Postaje prometne policije Zagreb.

Protiv 42-godišnjeg vozača zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Izazivanje prometne nesreće“ je podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Komentiraj