MALO JE NEDOSTAJALO ZA ZLATO Prva medalja za Hrvatsku na Zimskim olimpijskim igrama gluhih

Autor:

16.02.2024., Zagreb - HSSG timovi curling i sahovske reprezentacija gluhih u HSSG-u.

PIXSELL

Zimske olimpijske igre gluhih, koje se održavaju u turskom Erzurumu, započele su u spektakularnom stilu, a Hrvatska već bilježi povijesni trenutak s prvom osvojenom medaljom!

Bogdan Božinović, FIDE majstor i član hrvatske muške šahovske reprezentacije gluhih, osvojio je srebrnu medalju u disciplini brzopoteznog šaha (blitz). Njegov impresivni nastup obilježen je gotovo savršenim turnirom, gdje je nakon 11 kola imao omjer 7 pobjeda, 4 remija i bez poraza, čime je Bogdan donio Hrvatskoj prvu medalju na ovim Olimpijskim igrama.

“Izuzetno sam sretan što sam osvojio olimpijsku medalju i što sam imao priliku vidjeti hrvatsku zastavu kako ponosno vijori na postolju! Iako je zlato izmaklo za dlaku, ‘blitz’ šah nije moja glavna disciplina, pa sam više nego zadovoljan ovim izvanrednim rezultatom! Ponosno predstavljam Hrvatsku i veselim se daljnjim izazovima na putu prema vrhu!”, rekao je Božinović.

Dobar plasman ostatka ekipe

U konkurenciji od ukupno 61 igrača, osim Bogdana, naši predstavnici postigli su sljedeće rezultate: Branko Vujaković zauzeo je 5. mjesto s 7,5 bodova, Toni Vujčić 7. mjesto s 7,5 bodova, Goran Čechić plasirao se na 16. mjesto s 6,5 bodova, dok je Zlatko Klarić zauzeo 23. mjesto s 6 bodova.

Naša predstavnica Ana Vuljanić također je ostvarila respektabilan rezultat i zauzela 16. mjesto od 33 natjecateljice sa 5,5 bodova u 11 partija.

Hrvatski gluhi sportaši nastupaju na 20. Zimskim olimpijskim igrama gluhih, koje se održavaju od 2. do 12. ožujka 2024. u Erzurumu, Turska. Ovo je samo početak uspješnih nastupa naših sportaša na Zimskim olimpijskim igrama gluhih, a Hrvatska reprezentacija ponosno će nastaviti predstavljati našu zemlju u borbi za nove medalje.

Za više informacija o Zimskim olimpijskim igrama gluhih i uspjesima naše delegacije, posjetite službenu web stranicu.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.