HINA/ ds

MAKEDONIJA Predsjednica se sastala s hrvatskim gospodarstvenicima i pripadnicima hrvatske policije

Drugog dana službenog posjeta Makedoniji, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović susrela se s hrvatskim gospodarstvenicima te pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova RH koji su u misiji čuvanja južne granice u Gevgeliji, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

Predsjednica je kazala kako je njezin posjet Makedoniji potvrda dobrih bilateralnih odnosa dviju država, no kako i Hrvatska i Makedonija žele unaprijediti svoje odnose, te je u tom smislu bitno iskoristiti mogućnosti obiju zemalja za jačanje gospodarske suradnje. Izrazila je zadovoljstvo ostvarenim iznosima u robnoj razmjeni kao i turističkim posjetima, te istaknula kako su hrvatske tvrtke, poput Podravke, Kraša, i M SAN Grupe, zadovoljne poslovanjem u Makedoniji.

Pripadnicima hrvatske policije predsjednica je iskazala zahvalnost u pružanju potpore makedonskim kolegama u nadzoru ilegalnih migracija, te davanju važnog doprinosa naporima Hrvatske u suočavanju s jednim od najznačajnijih izazova hrvatske nacionalne sigurnosti, kaže se u priopćenju.

„Vašim je angažmanom Hrvatska, uz druge srednjoeuropske partnere, poslala snažnu poruku solidarnosti Makedoniji, svjesna kako ne možemo i ne smijemo od Makedonije očekivati da se sama suoči s ovim ogromnim izazovom“, poručila je predsjednica.

Ona se također susrela s biskupom skopskim monsinjorom Kirom Stojanovim te skopskim župnikom don Davorom Topićem, koji su ju upoznali sa župnom zajednicom i aktivnostima u župi te tom prigodom zahvalili na potpori Hrvatske i Veleposlanstva Republike Hrvatske u Skoplju, dodaje se u priopćenju.

Komentiraj