Makarska: Zadranka zapriječila kamione koji su vozili zemlju za plažu. “Plažni materijal može biti zemlja do 3 posto”

U Makarskoj, ispred ulaza na plažu Osejava, Barbara Berber sjela je ispred kamiona s građevinskim materijalom, te je tako nakratko zaustavila radove, piše Makarska Danas.

Na teren je nakon nekog vremena izašla policija, a potom i hitna pomoć.

Barbara Berber, inače Zadranka, rekla je da želi zaustaviti radove.

“Rečeno mi je da plažni materijal može biti zemlja do 3 posto. Dogodilo se to da sam ipak zaustavila kamione da voze zemlju. Doduše, ovaj ravna i dalje”, rekla je Barbara pokazujući rukom na radove na plaži.

Dnevna doza makarskog nereda objavila je snimku djevojke na plaži.

 

“Jedna djevojka i njezin pas sjeli su na put i zaustavili kamione i nasipanje plaže na Osejavi. Došla je policija.
Nigdje ne piše u zakonu da ja ne smin ovde stat”, stoji u njihovoj objavi na Facebooku.

To je, naime, djevojka i izjavila: “Nigdje ne piše u zakonu, da ja ovdje ne smijem stajati”.

“Ne trebaju nam uvezeni aktivisti”

Gradonačelnik Jure Brkan kazao je da su mu redari prenijeli razvoj događaja te da prosvjednica navodno nije željela dati dokumente policajcima.

“Ne mogu vjerovati, ona je zapriječila javne radove, odnosno radove od javnog interesa, za koje je Grad Makarska morao priložiti dokaz javnog i pravnog interesa kako bi ishodio građevinsku dozvolu.

To bih nazvao prosipanjem sile nad pravom i pravdom i debelo sam razočaran time da je tri sata odbijala legitimirati se. Ne znam što tamo radi, znam da nije iz Makarske i da je uvezeni aktivist, a tko ju je “uvezao”, ne znam.

Podržavam zakonom propisani aktivizam, a ovo to nije, ovo je kukavički i protuzakonito i opstrukcija pravne države u predizborne svrhe. Uvezeni aktivisti nam ne trebaju, imamo i svoje, iako je ovo poraz našima”, rekao je gradonačelnik.

Komentiraj