Maja Đerek: ‘Nema razlike između Puljkova vođenja politike i one HDZ-a’

Autor:

19.08.2023., Zagreb - Maja Derek, smijenjena Procelnica Ureda za gradsku imovinu grada Splita. 

Photo Sasa ZinajaNFoto

Saša Zinaja/NFOTO

Bivša pročelnica upravnog odjela za gradsku imovinu Grada Splita Maja Đerek odgovara na optužbe splitskog gradonačelnika Ivice Puljka te otkriva što se sve događalo u pozadini njezine smjene

Gospodin Puljak pao je na testu zakonitosti i jednakog postupanja prema svima. Pobio je svoje tvrdnje da cijeni stručnost i stručno obavljanje posla bez uplitanja politike. Pokazao je da radi suprotno onome što je tvrdio u izbornoj kampanji. To je bio samo prozirni PR iza kojeg ne stoji ništa. Sve mu se svelo na slušanje savjeta Ivice Relkovića i njegova osobnog PR savjetnika Jurice Galešića“, sažela je u razgovoru za Nacional poznata zviždačica Maja Đerek svoje mišljenje o Ivici Puljku, gradonačelniku Splita i predsjedniku stranke Centar, koji ju je nedavno suspendirao s dužnosti pročelnice Upravnog odjela za gradsku imovinu Splita. Tako dok nastavlja voditi svoje bitke i kao predsjednica udruge zviždača Razvoj i u prvom otvorenom sukobu u koji je ušla zbog nezakonitog postupanja Marija Banožića dok je bio ministar državne imovine – a u međuvremenu je napredovao na dužnost ministra obrane – Maji Đerek ponovo je dovedena u pitanje i gola ljudska egzistencija.

NACIONAL: Gradonačelnik Splita Ivica Puljak suspendirao vas je s dužnosti pročelnice Upravnog odjela za gradsku imovinu Grada Splita. Kaže da ste željeli voditi politiku Grada, a da za to, za razliku od njega, niste dobili mandat na izborima.

To je besmislica i jeftin spin da me se što prije ukloni. U Split me na pročelničko mjesto nije dovela politika, nego sam izabrana putem javnog natječaja, i to kao stručna osoba da sredim stanje u korištenju gradske imovine temeljem postojećih hrvatskih zakona. To sam i radila. Dakle, nisam došla da bih se bavila politikom, nego konkretnim stručnim poslom. To je bio jasan dogovor s gospodinom Puljkom nakon što sam izabrana putem javnog natječaja….

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.