HINA/ Miljenko KLEPAC

Magla usporava vožnju, otežan promet u Zagrebu zbog nesreće

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju u većem dijelu unutrašnjosti, mjestimice u Dalmaciji, te na dionicama autocesta: A1 između Zagreba i čvora Bosiljevo, između tunela Mala Kapela i Sveti Rok, između čvorova Skradin i Bisko, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb između čvorova Goričan i Breznički Hum, A5 Osijek-Sredanci, A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica, A11 Jakuševec-Lekenik, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su povremeno mogući na dionicama cesta gdje traju radovi.

Zbog prometne nesreće u Zagrebu na raskrižju Zagrebačke avenije i Nehajske ulice u smjeru zapada, vozi se otežano u koloni.

Od 29. siječnja do 7. veljače svakodnevno od 09:00 do 15:00 sati zbog razminiranja uz autocestu A1 bit će zatvoren izlazni i ulazni krak na čvoru Skradin, te pristupna cesta do raskrižja s državnom cestom DC56.

Na riječkoj obilaznici (A7) 29./30 siječnja, zbog radova u tunelima Trsat, Katarina, Škurinje 1 i Škurinje 2 bit će prekinut promet između čvorova Orehovica i Diračje od 21:00 do 02:00 ujutro u smjeru Rupe, a od 02:00 do 06:00 u smjeru Zagreba.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na županijskoj cesti ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Granični prijelazi

Na izlazak teretnih vozila na GP Bregana čeka se oko dva sata, a na GP Pasjak oko sat vremena.

Komentiraj