Pixabay

Magla smanjuje vidljivost, vjetar usporava promet

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice na cestama u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Ima je i na dionicama autocesta: A1 između Zagreba i Karlovca, tunela Mala Kapela i Sveti Rok, A2 Zagreb-Macelj između Zaboka i Zaprešića, A3 Bregana-Lipovac između Bregane i Jankomira te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi.

Zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Nova Gradiška i Lužani (na 179.km) u smjeru Lipovca, vozi se usporeno jednim trakom.

Opreznije treba voziti zagrebačkom obilaznicom (A3) između čvorova Jakuševec i Kosnica, zbog opasnosti od naleta na životinju.

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Zbog teretnog vozila u kvaru na Jadranskoj magistrali (DC8) između Kraljevice i Šmrike vozi se naizmjence, jednim trakom.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Granični prijelazi

Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina.

Do završetka radova za sav promet, osim za pješake, zatvoren je granični prijelaz Dvor. Moguće je koristiti granični prijelaz Hrvatska Kostajnica/Bosanska Kostajnica.

Zbog radova se na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima.

Na izlazak osobnih vozila na GP Bajakovo čeka se desetak minuta.

Komentiraj