Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici i Gorskom kotaru te ponegdje u unutrašnjosti. Ima je i na autocesti A1 između čvorova Bosiljevo i Gornja Ploča. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I.skupina vozila).

Jak vjetar puše i na autocestama: A1 između tunela Ledenik i vijadukta Božići te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Vozi se uz ograničenje brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Na brojnim dionicama autocesta, državnih i ostalih cesta u tijeku su radovi, pa se zbog privremene regulacije prometa povremeno vozi u koloni ili uz zastoje.

  • A2 Zagreb-Macelj: zbog prometne nezgode otežano se vozi na čvoru Zaprešić u smjeru trgovačkog centra Westgate
  • A3 Bregana-Lipovac: zbog prometne nesreće na odmorištu Gračenica u smjeru Lipovca HAK moli korisnike za oprez; zbog prometne nesreće na 137.+100 km između čvorova Okučani i Novska u smjeru Bregane HAK moli korisnike za pojačan oprez.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Granični prijelazi

Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina.

Do završetka radova za sav promet, osim za pješake, zatvoren je granični prijelaz Dvor. Moguće je koristiti granični prijelaz Hrvatska Kostajnica/Bosanska Kostajnica.

Zbog radova se na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima.

Na izlazak teretnih vozila na GP Bregana čeka se oko 45 minuta.

Komentiraj