LUKAVO ‘SDP će podržati izbor Milorada Pupovca, a sve ostalo je Plenkovićeva kapitulacija pred DP-om’

Autor:

Pixsell

PREDSJEDNIK SDPa PEĐA GRBIN i politička tajnica Mirela Ahmetović potvrdili su za Nacional da će zastupnici SDP-a glasati za Milorada Pupovca ako on bude predložen za predsjednika Odbora za ljudska prava, ali su odbacili tvrdnje da bi to bio uvod u veliku koaliciju

SDP će u potpunosti poštovati prijedlog Kluba manjinskih zastupnika u Saboru za predsjednika Odbora za ljudska prava i ako će to biti Milorad Pupovac, zastupnici SDP-a će taj prijedlog podržati. Potvrdio je to za Nacional i predsjednik SDP-a Peđa Grbin koji je ujedno i predsjednik Kluba zastupnika SDP-a u Saboru. Grbinov stav je u neformalnom razgovoru za Nacional potvrdilo i nekoliko drugih saborskih zastupnika SDP-a koji su redom istaknuli da u ovom slučaju nije riječ ni o kakvoj potencijalnoj podršci HDZ-u, već o podršci koju zastupnici SDP-a daju prijedlogu Kluba zastupnika nacionalnih manjina u posljednjih nekoliko saziva Sabora. SDP-ovci ističu da je sve ostalo u domeni koalicijskih partnera HDZ-a i Domovinskog pokreta te da cijela situacija samo potvrđuje koliko je ta koalicija zapravo labava, ali i koliko je Andrej Plenković spreman nisko otići kako bi sačuvao koaliciju i udovoljio Domovinskom pokretu.

U IZJAVI ZA NACIONAL PEĐA GRBIN JE REKAO kako prvo treba pričekati prijedlog Kluba zastupnika nacionalnih manjina te je dodao: “Ako Klub zastupnika nacionalnih manjina da svoj prijedlog, a mi u ovom trenutku ne znamo imaju li oni uopće prijedlog, mi ćemo taj prijedlog podržati bez obzira na to tko on bio. Ako će to biti Milorad Pupovac, onda ćemo podržati njega, ako će to biti netko drugi, podržat ćemo i taj prijedlog jer je takva praksa u Saboru. Sve ovo ostalo što se događa je zapravo kapitulacija HDZ-a i Andreja Plenkovića pred Domovinskim pokretom.”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.