‘LUKA MU JE BILO IME…’ Oglasio se otac ubijenog 22-godišnjaka iz Splita, njegove riječi izmamile suze mnogima

Autor:

24.02.2024.,Split-Upaljeni lumini i polozeno cvijece za mladica koji je nocas preminuo od posljedica uboda noza na Mazuranicevu setalistu pored krizanja sa ulicom Domovinskog rata. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ivo Cagalj/PIXSELL

Cijele Plokite, a pogotovo Siromašna četvrt, tuguju nakon ubojstva 22-godišnjeg Luke Bančića.

Svijeće su zapaljene uz njegovu fotografiju podno Torcidinog murala.

Na Facebooku se oglasio Lukin otac, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Jednog lijepog dana Katija i Toni su spojili srca i silno se zavoljeli, od tog zajedničkog srca stvorili su srce koje je veliko kao kuća, ma šta kuća, veliko kao svemir, i svemir je malen za to srce. To je srce u kojem je bilo mjesta za sve.

Toliko koliko smo ga svi voljeli, to srce je toliko i voljelo nas. To srce je kucalo u predivnom tijelu našeg predivnog djeteta. Luka mu je bilo ime, kao sigurna luka za sve, kao luka mira, ljubavi, mirisa, molitve…

Što je bitno i najbitnije kao luka jednostavnosti, luka u kojoj si mogao biti samo privezan konopima za obalu i ništa, ništa zboriti ni riječi izustiti, njegov osmijeh je sve rekao. Veliko njegovo srce će zauvijek biti tu među nama. Kako je Oliver pjevao: Trag u beskraju, to je taj trag, neizbrisivi trag koji je ostavio za sobom. Hvala vam svima od srca za sve lijepe riječi, misli, podrške, molitve, suze, zagrljaje, pomoći…”, napisao je Lukin otac.

Ubojici određen jednomjesečni istražni zatvor

Nakon ispitivanja na Županijskom državnom odvjetništvu gdje se branio šutnjom (uostalom kao i na policiji), 31-godišnjem Anti Rušiću je sudac istrage odredio jednomjesečni istražni zatvor. Zatvor je određen zbog mogućnosti da Ante na slobodi ponovi istovrsno kazneno djelo kao kad je nožem u prsa ubo 22-godišnjeg Luku Bančića koji je pola sata nakon uboda u desnu stranu prsišta preminuo u KBC-u Split, piše Slobodna Dalmacija.

Državno odvjetništvo nije promjenilo klasifikaciju kaznenog djela kojeg je “postavila” policija nego je ostala kaznena prijava za takozvano obično ubojstvo za što zakon propisuje kaznu od pet do dvadeset godina zatvora.

HOROR U SPLITU Ubijeni mladić bio je sin jedinac. Osumnjičeni je ovisnik s bogatim dosjeom

OZNAKE: ubojstvo, Split

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.