Luc Besson: Varao sam ženu, ali nikoga nisam silovao

Francuski redatelj i producent Luc Besson pojavio se u utorak navečer na francuskoj televiziji kako bi se obranio od optužbi za silovanje koje je protiv njega iznjela glumica Sand Van Roy. Ona je tu optužbu iznjela još u svibnju prošle godine, ali je tužiteljstvo te navode odbacilo zbog manjka dokaza. Prema vijestima od prije nekoliko dana, istraga protiv Bessona ponovo je pokrenuta.

„To je laž od A do Ž. Nisam silovao tu ženu. Nikada nisam silovao ženu u svom životu“, izjavio je Besson gostujući na tv postaji BFM TV. „Nikada nisam digao ruku na ženu. Nikada nisam prijetio ženi. Ni fizički ni moralno nisam prisiljavao ženu ni na što. Nikada nisam drogirao ženu“, rekao je Besson priznajući da je bio u vezi sa Sand Van Roy te da mu je ona bila podređena u toj vezi.

Luc Besson, redatelj filmova kao što su “Lucy” i “Anna”, u braku je s filmskom producenticom Virginie Silla od 2004. godine te imaju troje djece – Thaliu, Satine i Mao Besson. Govoreći na televiziji, Besson je priznao da je varao ženu sa Sand Van Roy te da je to bila jedna od mnogih njegovih ljubavnih afera. „Izdao sam svoju suprugu i djecu. To se nije dogodilo jednom već nekoliko puta“, priznao je Besson.

Nakon što ga je Sand Van Roy optužila za silovanje, javilo se još osam žena sa istim optužbama. „Te žene govore o situacijama o kojima ništa ne znam“, odgovorio je Besson dodajući kako je njegovo ponašanje u prošlosti možda stvaralo ženama probleme, ali svako uznemiravanje bilo je nenamjerno.

„Moje ponašanje nije bilo neprikladno, ali dopuštam da je moglo biti krivo shvaćeno. Ponašao sam se tako da je to nekome moglo smetati, zbog čega se ispričavam, nije bilo namjerno, ubuduće ću biti oprezan. Ispričavam se ženama ako su patile“, zaključio je Besson.

Komentiraj