LOV VJETRA: Lovci na adrenalin u jedrilicama koje su pandan trkaćim automobilima i jure više od 20 čvorova

Autor:

ACI Sail i ClubSwan Racing / Studio Borlenghi

Za zaljubljenike u jedrenje i velike brzine ACI Sail svojoj je ponudi dodao flotu od šest vrhunskih brodova tipa ClubSwan 36, a zahvaljujući partnerstvu s proizvođačem Nautor’s Swan, ACI u Split dovodi regatu kluba ClubSwan Racing

Tko je jednom osjetio čar lova vjetra u jedrima i navalu adrenalina kad jedrilica pojuri naprijed bešumno sijekući valove, a tijelo i duh krenu naprijed s njom u želji da postignu nemoguće i vlastitom snagom dodaju koji čvor više već postignutoj brzini, taj se uvijek vraća tom nevjerojatnom osjećaju. Upravo za takve zaljubljenike jedrenja ACI je svojoj ponudi dodao šest brodova posebno pripremljenih da zadovolje i najzahtjevnije lovce na adrenalin.

Flota od šest brodova tipa ClubSwan 36, po svjetskim jedriličarskim standardima najprogresivnijih jedrilica na svijetu posebno konstruiranih i proizvedenih za natjecateljsko jedrenje, namijenjena je kako iskusnim jedriličarima željnima sportskog nadmetanja, tako i entuzijastima koji tek žele omirisati more, osjetiti uzbuđenje sudjelovanja na jedriličarskim regatama i istražiti prirodne ljepote Jadrana iz druge, još nedoživljene dimenzije. Vođen željom da čari jedrenja predstavi što širem krugu zainteresiranih sadašnjih i budućih jedriličara, ACI je s partnerom Nautor Swanom osnovao trening-centar ACI Sail ClubSwan 36 sa sjedištem u Splitu.

Flota od šest brodova tipa ClubSwan 36, po svjetskim jedriličarskim standardima najprogresivnijih jedrilica na svijetu konstruiranih za natjecateljsko jedrenje, namijenjena je sportskim nadmetanjima, ali i entuzijastima željnim uživanja u čarima jedrenja. FOTO: ACI Sail

I iskusnima, ali i onima malo manje iskusnima, amaterskim jedriličarima, ACI Sail je, kao svjetski centar jedriličarske izvrsnosti, ponudio savladavanje elementarnih jedriličarskih znanja i usavršavanje već stečenih vještina pod vodstvom najiskusnijih jedriličara. Na čelu profesionalnog tima skipera koji će preuzeti i voditi svaku ekipu sa zadatkom da im prenese što više jedriličarskog znanja i pomorskih vještina jest dobro poznati hrvatski olimpijac u klasi Finn Ivan Kljaković-Gašpić.

Pod njihovim vodstvom i oni iskusni, profesionalni jedriličari mogu unaprijediti svoje znanje u najkraćem vremenskom roku, a posvemašnji amateri koji su nogom tek kročili na jedrilicu imaju priliku naučiti osnove jedrenja, zainteresirani za jedrenje na jurilicama ClubSwan36 mogu iskusiti brod, a pravi ovisnici o adrenalinu najmom jedrilica osigurat će sezonu jedrenja na regatama po želji.

Na čelu profesionalnog tima skipera koji će preuzeti i voditi svaku ekipu je dobro poznati hrvatski olimpijac u klasi Finn Ivan Kljaković-Gašpić

ACI Sail će zainteresiranim jedriličarima osigurati najam jedrilica ClubSwan 36 za regate na području Hrvatske i Europe, kompletno organiziranje jedriličarskih kampova za pojedince ili čitave posade po programima prilagođenima prethodnom znanju i iskustvu grupe, a za tvrtke će organizirati i team-building programe i korporativne regate. Pritom će se stručni tim ACI Saila pobrinuti i za logističke obaveze poput prijava na regate, transporta i pripreme plovila za natjecanje te povratka brodova u matičnu luku u ACI marinu u Splitu.

Dakle, ako ste se prepoznali u nekoj od ovih grupa, na vama je samo da se prijavite, zaplovite na jednom od ClubSwanova36 – i uživate. Čak i ako već nemate vlastitu jedriličarsku ekipu spremnu za regatna natjecanja, ACI Sail će riješiti i taj problem jer će vam rado omogućiti iskusnu jedriličarsku posadu s kojom se možete utrkivati na regatama. A podatak da je jedrilica ClubSwan 36 2020. osvojila nagradu za inovativnost European Yacht of the Year najbolje govori o kakvim je brodovima riječ i kakvo će nezaboravno iskustvo pružiti jedriličarima.

Vođen željom da čari jedrenja predstavi što širem krugu zainteresiranih sadašnjih i budućih jedriličara, ACI je s partnerom Nautor Swanom osnovao trening-centar ACI Sail ClubSwan 36 sa sjedištem u Splitu. FOTO: ClubSwan Racing / Studio Borlenghi

ClubSwan 36 je inovativna jedrilica luksuznog proizvođača jahti Nautor’s Swan. Onima koji sanjaju o laganom, opuštajućem jedrenju s čašom vina u ruci treba odmah reći da ovo nisu klasične čarter jedrilice za obiteljska krstarenja. To su brižljivo dizajnirani brodovi čiji su se konstruktori vodili najvažnijom mišlju: svakome tko se na njih ukrca pružiti jedinstveno iskustvo oštrog regatnog jedrenja i postizanja maksimalnih sportskih rezultata.

Jedrilica je svojevrstan pandan trkaćim automobilima na cesti, jer omogućuje postizanje iznimnih brzina od preko 20 čvorova koje garantiraju nezaboravan doživljaj regatnog jedrenja, a u isto je vrijeme vrlo stabilna i sigurna za posadu. Upravo zbog toga ClubSwan 36 omogućuje i jedriličarima amaterima postizanje ekstremnih performansi tijekom utrke.

Partnerstvo s proizvođačem ovih iznimnih jurilica, brodogradilištem Nautor’s Swan, omogućilo je ACI Sailu da svojim klijentima ponudi iskustvo sudjelovanja na regatama ClubSwana. FOTO: ClubSwan Racing / Studio Borlenghi

Partnerstvo s proizvođačem ovih iznimnih jurilica, brodogradilištem Nautor’s Swan, omogućilo je ACI Sailu da svojim klijentima ponudi iskustvo sudjelovanja na regatama ClubSwana, dostupnima isključivo za zatvoreni krug vlasnika plovila ClubSwan na brojnim atraktivnim lokacijama Mediterana i Baleara.

A od ove godine monotip regata na jedrilicama ClubSwan 36 stiže i u Hrvatsku. Naime, ove će se godine prvi put, u suradnji ACI Saila i prestižnog kluba ClubSwan Racing, regatnog kluba koji okuplja sve vlasnike plovila Nautor’s Swan, u Splitu upriličiti europsko prvenstvo ClubSwan36.

ACI Sail osigurava najam jedrilica ClubSwan 36 za regate u Hrvatskoj i Europi te kompletno organiziranje jedriličarskih trening kampova

Regata će biti održana od 4. do 8. listopada, a njome se Hrvatska smjestila uz bok prestižnim jedriličarskim destinacijama na kojima se tradicionalno organiziraju događaji ovakvog tipa kao što su francusko mondeno ljetovalište St. Tropez, Palma de Mallorca na Balearima ili Sardinija.

Želite li, dakle, postati dijelom brojne i aktivne jedriličarske obitelji koja živi za more, jedra i regatni adrenalin, zaputite se do Splita i okušajte se u jedrenju uz profesionalnu pomoć i podršku tima ACI Sail. Vjerujte, kući ćete se vratiti opaljeni suncem i sa širokim osmjehom na usnama. I definitivno zaraženi bolešću koja se zove “jedrenje”.

ClubSwan 36, inovativna jedrilica luksuznog proizvođača jahti Nautor’s Swan, osvojila je 2020. nagradu za inovativnost European Yacht of the Year. FOTO: ClubSwan Racing / Studio Borlenghi

OZNAKE: aci sail

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.