LOŠ DAN ZA ŽELJKU MARKIĆ: Sud odbio tužbu zbog zabrane zastava ‘Hoda za život’

Autor:

27.09.2023., Zagreb - U Saboru je poceo okrugli stol "Predstavljanje Izvjesca o netrpeljivosti i napadima na Katolicku Crkvu i katolicke vjernike u Hrvatskoj u 2021. i 2022. godini". Okrugli stol moderira zastupnik Stephen Nikola Bartulica, a govornici su Zeljka Markic, Ante Corusic, Darko Pavicic, Jakov Zizic i Nenad Pokos.
.
. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Zagrebački Županijski sud odbio je tužbu za diskriminaciju koju su protiv Grada Zagreba podnijele udruge U ime obitelji i Vigilare jer im grad nije dopustio stavljanje zastava “Hoda za život” na gradske jarbole.

Glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić Hini je kazao da je riječ o nepravomoćnoj odluci na koju nezadovoljna strana ima 15 dana za žalbu o kojoj odlučuje Vrhovni sud.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević pozdravio je odluku suda kojom je, kako je priopćeno, potvrđeno stajalište Grada Zagreba da organizatori “Hoda za život” nisu diskriminirani time što im je gradonačelnik uskratio postavljanje zastava njihove manifestacije na gradske jarbole.

Gradonačelnik Tomašević cijelo je vrijeme jasno komunicirao da postavljanje zastava različitih manifestacija na gradske jarbole nije vezano uz pravo na prosvjed i slobodu govora, izvijestila glasnogovornica Grada Zagreba Dinka Živalj.

Gradonačelnik je više puta naglasio da se zastave mogu postaviti isključivo za skupove kojima je grad suorganizator i koje podržava demokratski izabrana gradska vlast te koji su u skladu s važećim gradskim strategijama, dodaje Živalj.

Čini se kako Željki Markić danas i nije neki dan s obzirom da je novinarka Danka Derifaj u ponedjeljak potvrdila da je Županijski sud u Zagrebu u ponovljenom postupku potvrdio oslobađajuću presudu u njezinu korist.

Naime, još 2016. godine čelnica udruge ‘U ime obitelji’ Željka Markić tužila je novinarku Danku Derifaj zbog, kako se navodilo u tužbi, niza neistinitih tvrdnji iznesenih u prilogu RTL-a Direkt, emitiranom 23. svibnja iste godine.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.