Indonezijski spasioci su u srijedu priopćili da je lociran signal iz crne kutije zrakoplova kompanije Lion Air koji se srušio u ponedjeljak sa 189 putnika i članova posade, prenosi BBC.

Zapovjednik indonezijske vojske je kazao da ronioci pokušavaju provjeriti lokaciju u Javanskom moru, ali da se bore sa snažnim morskim strujama. U međuvremenu je aviokompanija otpustila svog tehničkog direktora Muhammada Asifa na zahtjev ministra prometa.

U okviru istrage, danas se sastaju indonezijski dužnosnici i predstavnici Boeinga.

Za sada nema naznaka o uzrocima pada zrakoplova 13 minuta nakon polijetanja, no spominju se problemi tehničke prirode.

Spasioci su ostatke Boeinga 737 MAX 8 pronašli u pokrajini Zapadna Džakarta, oko 70 kilometara istočno od glavnog grada Indonezije, obavio je čelnik indonezijske Nacionalne službe za potragu i spašavanje.

Ronioci sada pokušavaju doći do trupa zrakoplova, za koji se vjeruje da se nalazi na dnu mora, na dubini od oko 35 metara.

Najmanje 23 vladina dužnosnika bila su u zrakoplovu za kojeg je glasnogovornik zračnih službi kazao da se pokušao okrenuti nakon što je izgubio kontakt.

Lion Air najveća je privatna aviokompanija iz Indonezije koja operira na 126 aerodroma u Indoneziji, Singapuru, Vijetnamu, Maleziji i Saudijskoj Arabiji.

Zajedno s tvrtkom-kćeri Wings Air, Lion Air nalazi se na listi kompanija kojima su zabranjeni letovi na području Europske unije.

Komentiraj