LJUBIMCI I MORE: Ne ostavljajte ih, donosimo vam savjete kako najlakše organizirati ljeto sa psom

Koronavirus je popustila i kreće se sa planovima za godišnji odmor, a planiranje je potrebno pogotovo ako imate kućnog ljubimca. Ne treba ni govoriti kako bi vaš pas ili mačka trebala biti član obitelji koji također želi biti na godišnjem odmoru.

Svjedoci smo svake godine prizora kada vlasnici ostavljaju svoje kućne ljubimce iz samo njima poznatih razloga. Upravo zbog toga vam donosimo savijete kako isplanirati put i koje su najbolje destinacije na Jadranu za kućne ljubimce.

Klima u autu poželjna

Putovanje s kućnim ljubimcem nije uvijek jednostavno. Danas, srećom, većina automobila posjeduje klima-uređaje pa su duga putovanja mnogo ugodnija nego nekad. Za one manje sretne, koji provode “ljeto u pećnici”, potrebno je češće zaustavljanje jer su psi posebno osjetljivi na vrućine.

Obavezne stvari prilikom putovanja

  1. Uzmite dovoljno dodatne hrane u slučaju da u mjestu kamo idete nema hrane koju vaš pas jede
  2. Ponesite sa sobom dekicu ili ležaj za psa koji i inače koristi
  3. Njegove zdjele i igračke
  4. Ne zaboravite da je i vaš ljubimac žedan, voda mora biti svakako u samom vrhu prioritet
  5. Ponesite deblji ručnik ili deku ako se odluči okupati

Najpoznatije plaže za pse u Hrvatskoj

Kovačine, Cres; Vartalac, Komiža, Vis; Podvorska, Crikvenica; Redagara, Krk; Šilo, Krk; pseća plaža uz plažu Bojčić; pseća plaža uz plažu Veli žal; dio Vele Plaže, Baška, Krk; plaža Kijac, Njivice, Krk; plaža za pse, Medulin; plaža Jezera, Murter; plaža na Punti Kolovi, Opatija; plaža Pore; plaža Štinjanska uvala, Pula; plaža Kantrida, Rije; plaža Kašuni, Split; plaža Duilovo, Split; plaža Livačine, Lopar, Rab; plaža Ika; plaža u uvali Lone, Rovinj; plaža Punat, Krk; plaža Brajdica, Rijeka.

Kamp je idealno riješenje

Vrlo je važno želite li odsjesti u apartmanu, hotelu ili kampu. Kako ne bi došlo do neugodnih situacija, obvezno prije puta nazovite hotel i dobro se raspitajte. Naime, ljetovanje u kampu najjednostavnije je jer tako ljetuje većina vlasnika pasa. No, ako ljetujete u hotelu, unaprijed se raspitajte primaju li pse. Kod nas se još uvijek često događa da osoblje hotela zamišlja psa u hotelu kao podivljalu zvijer koja obavlja nuždu po hodnicima i grize sve što prođe uz njega. I za kraj – obvezno pripazite na vrućine koje mogu biti pogubne za vašega ljubimca.

Veterinar

Vrlo je važno da prije polaska budete sigurni da je vaš kućni ljubimac zdrav i da može izdržati put. Nakon toga je važno da se informirate oko najbližeg veterinara u mjestu u kojem ste isplanirali ljetovanje.

 

Komentiraj