Gala izvedba ‘Carmen’ u riječkom HNK Ivana Pl. Zajca

Autor:

Press/HNK Ivana pl. Zajca

Nakon velikog uspjeha i unaprijed rasprodane izvedbe u sklopu festivala ‘Ljetna klasika’ u Puli, Bizetova ‘Carmen’ seli se pod krov riječkog HNK Ivana Pl. Zajca.

Gala izvedbom popularne opere čiju inscenaciju potpisuju Selma Banich, Sandra Dekanić, Marin Blažević i Alan Vukelić, ravnat će Kalle Kuusava, a na programu  je u subotu 23. studenoga.

Bezvremenska operna priča o strastvenoj, upravo slijepoj ljubavi, ljubomori, prkosu i bijesu, o ženi koju, kako je to kazao Čajkovski, samo sudbina može imati, na veliku pozornicu “Zajca“ stiže s istim specifičnostima svoje inscenacije. Tako će i u Rijeci neki gladetalji biti i dijelom predstave. Naime, dio publike smješten na pozornici s izvođačima bit će integriran u predstavu, što im garantira jedinstven doživljaj ove opere.

Naslovnu ulogu ponovno tumači mezzosopranistica, članica riječkog opernog ansambla Ivana Srbljan koja se kao Carmen proslavila i izvan Hrvatske. Ulogu Don Joséa pjevat će, prvi put u Rijeci, Luis Chapa, riječkoj publici dobro poznati meksički tenor sa svjetskih opernih pozornica, između ostalih i njujorškog Metropolitana, , koji je ljetos u Puli pjevao ulogu Radamesa u riječkoj izvedbi ‘Aide’.

Uz Ivanu Srbljan i Luisa Chapu nastupit će Anamarija Knego, Luka Ortar, Robert Kolar, Slavko Sekulić, Ivan Šimatović, Marko Fortunato, Vanja Zelčić, Emilia Rukavina i Saša Matovina, a u predstavi sudjeluju orkestar i zbor Opere te Balet HNK Ivana pl. Zajca i Dječji zbor Kap.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.