Ljekovitom moći knjiga obilježava se Noć knjiga 2021. godine

Autor:

Unsplash

Jubilarna, deseta Noć knjige održat će se u petak, 23. travnja, povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava koji se obilježava 23. travnja te Dana hrvatske knjige, 22. travnja. U Godini čitanja cilj ove manifestacije je kvalitetnim programima i akcijama skrenuti pozornost na knjigu i čitanje te govoriti o položaju i vrijednosti knjige u suvremenom društvu.

Veliki Fjodor Mihajlovič Dostojevski, kojem ove godine proslavljamo 200. obljetnicu rođenja i 140. obljetnicu smrti, u baštinu nam je ostavio misao ‘Kada je bogatstvo izgubljeno – ništa nije izgubljeno, kada je zdravlje izgubljeno – skoro sve je izgubljeno’.

U razdobljima društvenih i intimnih kriza, okrećemo se knjigama tražeći odgovor na pitanja koja nas muče. Ponekad će odgovori koje u njima pronađemo biti utješni, nekada uznemirujući, a neki će možda i duboko protresti naša temeljna uvjerenja.

No, mogu li nam i kako knjige pomoći u održavanju zdravlja pojedinca i društva te koju bismo literaturu ponudili kao spas vremenu u kojem danas živimo samo su neka od pitanja na koja trebamo pokušati pronaći odgovore u Godini čitanja.

Svojim se angažmanom u Noći knjige 2021. želi dokazati kako zdravlje nije samo odsustvo bolesti već i prisustvo knjiga u našem životu.

Stoga se u Noći knjige, osobito ove godine, potiče na razmišljanje o ljekovitim moćima knjiga, jer u njima sigurno možemo pronaći odgovore na neke izazove i današnjeg vremena.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.