Lisa Gardner – ‘Bol’

Bol

Prvo je bilo pitanje: Koga voliš? Odluka je donesena u trenu i Brian Darby je mrtav. Njegova žena, policajka Tessa Leoni, tvrdi da ga je ubila u samoobrani i za bostonsku detektivku D.D. Warren to bi trebao biti riješen slučaj.

Ali gdje je Tessina šestogodišnja kći? Istraga ubojstva pretvara se u mahnitu potragu za nestalim djetetom, a detektivka Warren mora brzo djelovati ako namjerava otkriti sve Tessine tajne i saznati što se dogodilo djevojčici.

“Bol” je prvi triler američke autorice bestselera Lise Gardner preveden na hrvatski. Radnja prati dvije policajke: detektivku D.D. Warren i osumnjičenu Tessu Leoni. Ovo je jedan od slučajeva koji se čini vrlo jednostavnim, ali vrlo brzo postaje jasno da je nešto trulo u pozadini.

Detektivka Warren je iznimna žena koja traga za istinom bez kompromisa. Tessa je podjednako čvrsta čemu doprinosi i činjenica da nema više što za izgubiti. Nakon nekog vremena čitatelj shvati da Tessa skriva pravu istinu, ali ne zato što je kriva, već zbog korupcije u policiji.

Kome se obratiti kada je sam zakon na pogrešnoj strani?

Komentiraj