LeBron James nakon lažnog pozitivnog testa na COVID: Sve je to odrađeno vrlo loše

LeBron James je propustio prošlotjednu utakmicu svojih Lakersa protiv Sacramento Kingsa zbog „ulaska u COVID protokol“, što je službeni naziv za činjenicu da je igrač pozitivan na korona virus. James je pozitivan bio u utorak, nakon čega je morao u izolaciju. Lakersi su spomenutu utakmicu dobili, a LeBron se na iznenađenje svih vratio na parket već u petak navečer pa je sudjelovao u porazu svoje momčadi od gradskih rivala Clippersa.

„Ni u jednom trenutku se nisam osjećao loše i bolesno i od momenta kad sam dobio pozitivan nalaz znao sam da ću ipak biti oslobođen izolacije“, rekao je LeBron James nakon utakmice protiv Clippersa. „Bio sam uvjeren da je test odrađen vrlo loše“, dodao je.

James je rekao kako je u utorak prvi test bio negativan, a sljedeći je bio pozitivan. Razlog za dva uzastopna testa u istom danu je činjenica da je NBA liga odredila da će se u periodu nakon Dana zahvalnosti (25. studenog), kada se očekivalo da će svi provesti više vremena sa svojim obiteljima, igrači biti dodatno testirani.

„Uobičajeno je da vas nakon pozitivnog nalaza testiraju još jednom, za potvrdu. Mene nisu htjeli opet testirati nego mi je odmah određena izolacija. To me stvarno naljutilo, uz to sam morao sam naći način kako ću se iz Sacramenta vratiti kući u LA, što nije baš lako kad ste u izolaciji. Uz to, u izolaciju su morali i moja djeca i ukućani“.

James je dobio dozvolu za povratak košarci u četvrtak a ESPN piše da je ukupno od povratka u Los Angeles James imao čak osam uzastopnih negativnih testova!

LeBron je tako zaigrao protiv Clippersa u petak nakon što, kako je rekao, od nedjelje i utakmice protiv Detroita do petka „nije dotaknuo loptu“. Jamesa i njegove Lakerse ipak najviše smeta što nikako ne može uhvatiti kontinuitet igara. Odigrao je prve tri utakmice sezone, zatim je dvije pauzirao zbog ozljede gležnja. Sljedeće tri je opet igrao, pa preskočio osam zbog ozljede trbušnog mišića. Zatim je odigrao dvije, pa preskočio jednu zbog suspenzije nakon isključenja na utakmici protiv Detroita. Vratio se na sljedeće tri utakmice i onda preskočio spomenutu utakmicu protiv Sacramenta.

Lakersi su na omjeru pobjeda i poraza 12/12. Sljedeću utakmicu igraju u utorak u svojoj dvorani protiv Bostona.

Komentiraj