Laboratorij na Trešnjevci: Dvije žene u stanu uzgajale marihuanu, uhićene su

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije ženske osobe starosti 35 i 42 godine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su osumnjičene protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje tipa droga, u stanu koji je vlasništvo osumnjičene 35-godišnjakinje na Trešnjevci, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti i uređaja za ventilaciju stvorile uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima su sadile konoplju tipa droga nakon čega su biljke sušile, usitnjavale, vagale i pakirale te tako dobivenu drogu dalje preprodavale. Također, na za sada neutvrđen način radi daljnje preprodaje nabavljale smolu konoplje tipa droga te drogu psilocibin.

Naime, 9. rujna 2021. godine u popodnevnim satima, temeljem naloga suda obavljena je pretraga stana kojom prilikom je pronađen šator za umjetni uzgoj bilja s instaliranim sustavom za osvjetljavanje i ventilaciju u kojem su se nalazile zasađene dvije stabljike konoplje tipa droga visine od 105 do 115 cm, improvizirani laboratorij za uzgoj bilja s instaliranim sustavom za osvjetljavanje i ventilaciju, sedam stabljika konoplje tipa droga visine cca od 35 do 100 cm, ukupno 3130,0 grama konoplje tipa droga pakirane u 36 različitih paketa i staklenki, 0,5 grama smole konoplje tipa droga, 6,0 grama droge psilocibin, dvije digitalne vage s tragovima droge, predmeti za pakiranje droge te određeni novčani iznos za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

 

Komentiraj