Kyrgios želi ‘veliku trojku na Australian Openu: “Tenis treba Federera, Nadala i Đokovića”

Australski tenisač Nick Kyrgios izjavio je da bi bila katastrofa ako nitko od “velike trojke” ne bude igrao na Australian Openu. 

Za Rogera Federera se već odavno zna da neće sudjelovati jer se oporavlja od operacija koljena. Rafa Nadal se zarazio koronavirusom i još nije potvrdio nastup na prvom Grand Slamu sezone, dok Novak Đoković još nije otkrio da li je cijepljen, a što je obavezno za sve tenisače i tenisačice koji će nastupiti na Australian Openu.

“Iako ne znam kakva je Đokovićeva situacija, on je potreban tenisu. Nadam se da je imao dobar Božić i da će još dugo igrati. Kao što sam i prije rekao Federer, Nadal i Đoković trebali bi igrati. Ako ne bude sve trojice to će biti katastrofa za navijače i sve koji uživaju u tenisu. Njihov izostanak bit će prilika za neke mlade igrače da ostvare dobar rezultat, ali tenis treba Federera, Nadala i Đokovića”, izjavio je Kyrgios.

I brojne ozljede su prisilile teniske zvijezde da otkažu nastup, pa na Australian Openu neće biti Serene Williams, Biance Andreescu, Stana Wawrinke i Dominica Thiema. 

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]