KUŠČEVIĆ ‘Aferu s nekretninama namještaju mi lijevi aktivisti’

Ministar Lovro Kuščević za N1 televiziju je komentirao aferu s neupisivanjem nekretnina u katastar.

“A dobro, dao sam. Priopćenje sam napravio, ne bi danas… Danas je Tijelovo, danas sam s obitelji. Fino ručam, ne bi si dan pokvario s nekakvim izjavama”, odgovorio je ministar na prvi poziv kolega s N1, ali ih je naknadno nazvao, raspoloženiji za razgovor.

Ministar je za aferu optužio “lijeve aktiviste” te je dodao kako je kuću imao i prije nego je postao načelnik. Kuščević također tvrdi da kuća ne vrijedi šest milijuna kuna, kako je navedeno u njegovoj imovinskoj kartici, odnosno da vrijedi manje, a cijenu je “kazao iz srca”.

Na upit kako je stekao imovinu, ministar je odgovorio da je “prodao poslovni prostor, posao, stan u Splitu koji je bio u vlasništvu njegove supruge, a nasljedila ga je od oca, te da je dignuo kredit od 200.000 eura koji plaća 2000 eura mjesečno”.

Kuščević se osvrnuo i na medijske napise o prenamjeni zemljišta, kazavši da ima dokaze, da mu je omiljena sorta kokoši hrvatica, da ima račune da je kupovao tu kokoš, a novinarima N1 televizije je obećao da će u ponedjeljak doći na N1 i javno pokazati sve račune i papire.

Komentiraj