KUP Rijeka – Dinamo, početne postave

Od 17 sati na Rujevici u sklopu četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa počinje sraz Rijeke i Dinama. Igra se samo jedan susret, a ako nakon 90 minuta ne bude pobjednika uslijedit će produžeci (2×15 minuta), a po potrebi pobjednik će se potom odlučiti boljim izvođenjem udarca s 11 metara.

Utakmica je prvotno trebala biti igrana u prosincu, ali je dogovorom klubova prebačena za veljaču. Pobjednik dvoboja će u polufinalu biti domaćin Osijeku, a u drugom dvoboju se 8. travnja sastaju Slaven Belupo i Lokomotiva. Finalna utakmica je na rasporedu 13. svibnja u Šibeniku.

Ove dvije momčadi su prošle sezone snage odmjerili u finalu koje je odigrano u Puli, a u kojem su slavili Riječani (3:1).

U aktualnoj prvenstvenoj sezoni su se pak sastali tri puta i u sva tri navrata su slavili Plavi. Prvo je u Superkupu odigranom u Zagrebu Dinamo pobijedio s 1:0, a potom su u prvenstvu bili bolji na Rujevici s 0:5, a u Maksimiru s 3:0.

Rijeka je do osam najboljih stigla tako što je svladala Buje (0:11) i Varaždin (1:2) dok je Dinamo bio bolji od Karlovca 1919 (0:7) i Opatije (0:3).

Domaćini danas ne mogu računati na ozlijeđene Prskala, Galovića, Pavičića, Capana i viroznog Gorgona. Gosti su pak lišeni usluga Ademija, Atiemwena, Kulenovića, Ivanušeca, Gvardiola i Marina koji imaju problema s ozljedama.

Glavni sudac utakmice je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline kojem će pomagati Goran Pataki (Đakovo), Bojan Zobenica (Velika Gorica) i Marin Vidulin (Kanfanar) dok su za VAR zaduženi Goran Gabrilo (Split) i Tomislav Petrović (Valpovo). Delegat dvoboja je Ante Vučemilović iz Osijeka, a kontrolor suđenja Vlado Svilokos iz Siska dok će za sigurnost ispred HNS-a brinuti Vlado Dominić.

Simon Rožman i Nenad Bjelica su se odlučili za sljedeće početne sastave:

Komentiraj