KUP: Dinamo – Gorica, početne postave

Maksimir je od 18 sati domaćin drugog polufinalnog para Hrvatskog nogometnog kupa u kojem će Dinamo odmjeriti snage s Goricom. Pobjednika dvoboja u finalu čeka Istra 1961 koja je bila bolja od Rijeke, a završni susret je predviđen 19. svibnja u Velikoj Gorici.

Ove dvije momčadi su se u aktualnoj sezoni susrele već tri puta i svaki put je slavio Dinamo. U Maksimiru je bilo 3:2 i 1:0 dok je u Velikoj Gorici nakon velikog preokreta u posljednjim minutama utakmice završilo 3:4. Plavi su na putu do polufinala bili bolji od Ferdinandovca (1:7), Rudeša (0:2) i Slaven Belupa (2:0) dok je Gorica svladala Belišće (1:0), Sesvete (3:4), Lokomotivu (3:1) i Hajduk (3:0).

Domaćini u današnjem ogledu ne mogu računati na Moharramija i Gavranovića koji su ozlijeđeni dok kod gostiju iz istog razloga nema Suka, Kalika i Lovrića, a Steenvordeen je kartoniran.

Trener Dinama Damir Krznar je u najavi utakmice rekao: “Kup utakmicu protiv Gorice očekujemo u sjajnom ozračju nakon iznimno dobre partije i pobjede protiv Hajduka. Osim toga, Kup je u svakoj zemlji najsvečanije natjecanje jer sudjeluju svi klubovi jedne države, od najmanjih do najvećih. Mi ćemo se i postaviti sukladno takvom epitetu natjecanja, dakle izaći ćemo s punim snagama, s najboljim raspoloživim kadrom kako bismo osvojili i taj trofej.”

Njegov kolega Siniša Oreščanin je izjavio: “Pobjeda protiv Lokomotive jako nam je dobro sjela, došla je u pravom trenutku da bismo se mogli pripremati za jedan od najvažnijih tjedana za naš klub, budući da nas čeka i polufinale Kupa i Istra u nedjelju. Naviknuli smo se već igrati bez Suka, Lovrića i Kalika, iako nam je trebalo vremena za to, a ovoga puta će nam zbog crvenoga kartona nedostajati i Steenvoorden. Međutim, koga nema bez njega se može i mora, ulazimo u ovaj dvoboj optimistični, svjesni da je ovo za nas najlakša, ali i najljepša utakmica. Želja nam je da igrači uživaju u njoj.”

Glavni sudac utakmice je Mario Zebec iz Cestice kojem će pomagati Borut Križarić (Čakovec), Marko Stolnik (Varaždin) i Dario Kulušić (Šibenik) dok su za VAR zaduženi Duje Strukan (Split) i Goran Perica (Šibenik). Delegat susreta je Ante Vučemilović (Osijek), a kontrolor suđenja će biti Vlado Svilokos (Sisak).

Treneri su od prve minute na travnjak odlučili poslati sljedeće igrače:

Komentiraj