Davor Puklavec/PIXSELL

KUJUNDŽIĆ “Namjeravaju me procesuirati za verbalni delikt”

Nakon što je Povjerenstvo za medicinsku etiku i deontologiju Hrvatske liječničke komore (HLK) danas priopćilo kako je opravdan zahtjev Željka Jovanovića za pokretanjem disciplinskog postupka protiv ministra zdravstva Milana Kujundžića, kao i zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka koji je Ministarstvo zdravstva podnijelo protiv Bože Petrova, a vezano uz izjave povodom smrti mladića Matea Ružića iz Zaprešića, reagirao je ministar.

“Kao ministar zdravstva imao sam zakonsku i moralnu obvezu prijaviti Hrvatskoj liječničkoj komori dr. Božu Petrova, dr. Ines Strenju Linić i dr. Željka Jovanovića jer su komentirali tragični smrtni slučaj, iz dnevno-političkih razloga koristeći smrt mladog čovjeka u Zaprešiću, ne čekajući nalaz o uzroku smrti, unoseći nemir, nesigurnost i strah među hrvatske građane i turiste, pri čemu su blatili sve hrvatske liječnike i djelatnike hitne medicinske pomoći, te nepotrebno i štetno širili nepovjerenje u hrvatski zdravstveni sustav.

Neugodno sam zatečen činjenicom da je Hrvatska liječnička komora različito procijenila ista djela, procesuirajući dalje dr. Petrova, a oslobađajući od odgovornosti dr. Jovanovića i dr. Strenju Linić. S druge strane, mene namjeravaju procesuirati za verbalni delikt, jer sam političkim jezikom odgovorio na politikantstvo navedenih liječnika.

Vjerujem da će nejasni i nedosljedni kriteriji Hrvatske liječničke komore zasigurno potaknuti raspravu među hrvatskim liječnicima i u široj javnosti”, naveo je Kujundžić u priopćenju.

Komentiraj