Kristina Kolar će se predstaviti kao Zinka Kunc

Autor:

Dražen Šokčević

Drugi dio Puccini trilogije će biti premijerno izvedena u riječkom HNK Ivana pl. Zajca u subotu, 9. studenoga.

Jedno od najpopularnijih i najizvođenijih djela svjetskog repertoara i po mnogima najdramatičnija od svih opera – Tosca, na riječku pozornicu, deset godina od posljednje premijere, vraća se pod dirigentskim vodstvom Kallea Kuusave.

Kuusava uskoro postaje ravnatelj riječke Opere, dok je za dramaturgiju i režiju bio zadužen Marin Blažević. Glavni solistički trolist čine dvoje nacionalnih prvaka, Kristina Kolar u naslovnoj ulozi i Giorgio Surian kao Scarpija, kojima će se u ulozi Cavaradossija pridružiti gost Domagoj Dorotić. Tosca u režiji Marina Blaževića je predstava paradigmatskog karaktera.

“Ona neće biti samo o sebi, nego će govoriti više od sebe. U svakom od tri čina naše Tosce, publika će gledati tri različite predstave. Tri različita načina njezine moguće inscenacije“, otkrio je Blažević.

Najavimo kako će se Kristina Kolar pojaviti kao Zinka Kunc u kopiji kostima njene Tosce iz Metropolitana.

Solističku ekipu čine i Luka Ortar klao Cesare Angelotti, Ivan Šimatović kao Crkvenjak, Saša Matovina i Sergej Kiselev u ulozi Spolette, Slavko Sekulić kao Sciarrone te Vanja Zelčić i Dario Bercich.

Kostimografkinja je Sandra Dekanić, a scenografiju s Alanom Vukelićem supotpisuje Marin Blažević kao i svjetlo s Daliborom Fugošićem.

Giorgio Surian i Kristina Kolar

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.