Krenula preventivna nacionalna akcija ‘Dobar vid za sigurnost u prometu’

Dobar vid za sigurnost u prometu

Odrađena je prva u nizu preventivnih akcija ‘Dobar vid za sigurnost u prometu’ u organizaciji PU Zagrebačke, uz potporu Ravnateljstva policije, Vijeća za prevenciju Grada Zagreba te partnera projekta.

Nova preventivna akcija najavljena je u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u okviru programa ‘Poštujte naše znakove’.

Program je počeo uz edukativni mjuzikl ‘Đak veseljak i prometni znak’ te je nastavljen nizom radionica i zabavnih sadržaja za najmlađe, kao što su ‘Policajac-prijatelj i pomagač’, ‘Biciklirajmo zajedno’, ‘Želim biti humanitarac’…

Načelnik Uprave Policije u Ravnateljstvu Policije, gospodin Ivan Merćep je skupa s Načelnikom PU Zagrebačke, gospodinom Markom Rašićem te gospodinom Velimirom Tišmom, voditeljem prevencije i ostalim suradnicima, podijelio djeci prigodne poklone razgovarajući s njima o ponašanju u prometu.

Također, napravio je i jednostavnu provjeru vida u organizaciji vodećeg svjetskog proizvođača optičkih rješenja za korekciju vida Essilor i Veleučilišta Velika Gorica, smjer optometrija u čije ime je programu prisustvovao i dekan dr. sc. Ivan Toth te Alena Stranjik, pred., mag. ing. aeroing.

Bio je to uvod u akciju ‘Dobar vid za sigurnost u prometu’, koju je gospodin Ivan Merćep otvorio s prometnim i kontakt policajcem zaustavljajući vozila kako bi optometristi s Veleučilišta Velika Gorica vozačima napravili provjeru vida.

Ova akcija se istog dana nastavila u prometu na deset zagrebačkih lokacija. Radile su se kratke provjere oštrine vida, kroz koje su ispitanici dobili informativno saznanje o svom vidu, upute o važnosti redovitih provjera te edukativan letak s jednostavnim testom za provjeru vida kod kuće. Vozači kod kojih je primijećen problem s vidom, dobili su i preporuku za odlazak kod stručnjaka oftalmologa.

Zagreb je prvi u nizu gradova u kojem se do kraja ove i kroz cijelu 2019. godinu planira provoditi preventivna akcija ‘Dobar vid za sigurnost u prometu’.

Komentiraj