KREMLJ Izbori legitimni usprkos odsustvu Navaljnog

0
1
epa06404771 Russian opposition leader Alexei Navalny (C) and his supporters carrying boxes with documents for his registration as a presidential candidate arrive to the Russian Central Election Commission headquarters in Moscow, Russia, 24 December 2017. He submitted documents to the Central Election Commission (CEC) for his registration as a presidential candidate in upcoming 2018 presidential elections. Russian presidential elections are scheduled on 18 March 2018. EPA/MAXIM SHIPENKOV

Kremlj je branio u utorak “legitimnost” predsjedničkih izbora u ožujku nakon odbacivanja kandidature glavnog oponenta Vladimiru Putinu, Alekseja Navaljnog, koji je pozvao na njihov bojkot.

“Nesudjelovanje jedne od osoba koja se željela kandidirati zbog zakona ne može ni u kojem slučaju dovesti u pitanje legitimnost izbora”, kazao je novinarima glasnogovornik Kremlja Dmitri Peskov.

Karizmatičnom pravniku zaslužnom za istragu o korumpiranosti ruske elite, Navaljnom je u ponedjeljak rusko izborno povjerenstvo odbilo kandidiranje na izborima predviđenima za 18. ožujka na kojima bi predsjednik Vladimir Putin trebao dobiti četvrti mandat.

Navaljni je pozvao na bojkot izbora nakon te odluke koju osuđuje kao “namještenu” aferu kako bi ga se udaljilo iz politike.

Komentiraj