Kremlj je branio u utorak “legitimnost” predsjedničkih izbora u ožujku nakon odbacivanja kandidature glavnog oponenta Vladimiru Putinu, Alekseja Navaljnog, koji je pozvao na njihov bojkot.

“Nesudjelovanje jedne od osoba koja se željela kandidirati zbog zakona ne može ni u kojem slučaju dovesti u pitanje legitimnost izbora”, kazao je novinarima glasnogovornik Kremlja Dmitri Peskov.

Karizmatičnom pravniku zaslužnom za istragu o korumpiranosti ruske elite, Navaljnom je u ponedjeljak rusko izborno povjerenstvo odbilo kandidiranje na izborima predviđenima za 18. ožujka na kojima bi predsjednik Vladimir Putin trebao dobiti četvrti mandat.

Navaljni je pozvao na bojkot izbora nakon te odluke koju osuđuje kao “namještenu” aferu kako bi ga se udaljilo iz politike.

Komentiraj

FOTO:EPA/MAXIM SHIPENKOV
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.