Kreće Svjetsko prvenstvo! Tucak: Optimistični smo, ali i oprezni

Autor:

17.01.2024., Zagreb - Konferencija za medije Hrvatske vaterpolo reprezentacije nakon zavrsenog Europskog prvenstva. Izbornik Ivica Tucak Photo: Igor Soban/PIXSELL

Igor Soban/PIXSELL

Prva utakmica na svakom velikom natjecanju je posebna i zahtjevna pa će takva biti i ova protiv Australije, rekao je Ivica Tucak, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije prije početka Svjetskog prvenstva u Dohi.

Prvu utakmicu u skupini A Hrvatska igra u ponedjeljak protiv Australije, a dvoboj počinje u 11.30 sati. Ostali suparnici u skupini još su Španjolska i Južnoafrička Republika.

„Australija ne igra vaterpolo kakav smo navikli na europskoj razini. I zbog toga će ova utakmica biti psihološki zahtjevna. Imali smo zbog toga posebnu pripremu, a mislim da smo igranjem protiv Italije i Grčke napravili sve što moramo napraviti prije Svjetskog prvenstva. Isto tako, analizom smo igračima predočili sve što nas čeka protiv Australije. Optimistični smo, ali i oprezni prije prvog susreta. Naravno da imamo šansu i očekujemo pobjedu koja bi nam otvorila nešto lakši put prema našem cilju, a to je, u ovom slučaju, plasman na Olimpijske igre ove godine u Parizu“, najavio je start Svjetskog prvenstva hrvatski izbornik Ivica Tucak.

Optimisti prije početka Svjetskog prvenstva su i hrvatski reprezentativci Ante Vukičević i Luka Lončar.

„Prvi dvoboj protiv Australije nam je iznimno važan. Pobjeda nam otvara daljnji put. U svakom slučaju uz startnu računamo i na pobjedu protiv Južnoafričke Republike. Australci su fizički odlično pripremljeni, puno plivaju i moramo biti spremni na individualnu odgovornost u obrani jer će Australci raditi puno uplivavanja. Moramo utakmici dati svoj ritam i strpljivo u napadu igrati na njihovu plitku obranu“, rekao je Ante Vukičević, a sličnog razmišljanja je i Luka Lončar.

„Bit će ovo fizička teška utakmica. Australci su kao i uvijek, sigurno, odlično pripremljeni. Moramo biti potpuno glavom unutra, koncentrirani i odigrati pravu mušku utakmicu. Budemo li na svojoj razini očekujemo pobjedu“, zaključio je Lončar.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.