Krajem srpnja Google Street View automobili ponovo na hrvatskim ulicama

Autor:

FOTO: Google

Kako bi osvježio lokalne podatke na Google Maps, Google Street View automobili ovog će ljeta ponovno voziti hrvatskim ulicama. Ovoga puta će se fokusirati na osvježavanje informacija o cestama kojima se povezuju hrvatski gradovi.

Street View je popularna usluga na Google Maps trenutno dostupna u više od 85 zemalja diljem svijeta, kao i u dijelovima Arktika i Antarktike. Zahvaljujući Street View usluzi korisnici mogu u formatu 360° vidjeti različite ulice te kulturnu i nacionalnu baštinu. Ova usluga je dostupna i na Google Earth, kao i na Google Maps za mobilne uređaje.

Kao i uvijek Google čini sve kako bi zaštitio privatnost te istovremeno svim korisnicima omogućio korištenje podataka koje pruža Street View. Prije nego budu objavljene, prikupljene fotografije prolaze obradu posebnom tehnologijom kojom se ljudima zamagljuju lica, a vozilima registarske pločice. To onemogućuje njihovu identifikaciju te tako Google štiti njihovu privatnost. Street View ima i opciju dodatnog uklanjanja označenih fotografija koje korisnici mogu prijaviti pritiskom na gumb “Prijavi problem”, u donjem desnom kutu bilo koje fotografije.

Vožnja počinje 31. srpnja i trajat će otprilike dva mjeseca…

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.