Kotromanović: “Predsjednica se ponaša kao da je pala s kruške”

Autor:

04.03.2019., Zagreb - U hotelu Esplanade odrzana je konferencija "Hrvatska kakvu trebamo - dvije godine poslije" u organizaciji Vecernjeg lista. Panel "Nacionalna sigurnost". Ante Kotromanovic. 
Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Josip Regovic/PIXSELL

Bivši ministar obrane Ante Kotromanović u petak je omentirao današnje izjave predsjednice oko borbenih aviona u mandatu Milanovićeve vlade.

“Vidio sam maloprije izjavu naše vrhovne zapovjednice. I iako je kampanja, kako ste rekli, trebala bi govoriti istinu i samo istinu. Nažalost, predsjednica naša ne govori istinu, ona se ponaša baš kao da je pala s kruške. Samo ću je podsjetiti da je za vrijeme dok je ona bila u Vladi HDZ-a do 2011. godine su pala dva aviona, pao je airtractor jedan protupožarni, pao je i helikopter u kojem je bilo ljudskih žrtava i ozlijeđenih ljudi, a ona kao pomoćnica glavnog tajnika NATO-a trebala bi znati da je to uobičajena stvar u svim zemljama i da nažalost avioni i novi i stari stalno padaju. To je naprosto zakon velikih brojeva”, kazao je Kotromanović, prenosi N1.

Kotromanović je rekao kako je najponosniji što su u njegovom mandatu, u vrijeme najveće ekonomske krize u Hrvatskoj, uspjeli sačuvati borbeno zrakoplovstvo. “Kada sam došao u Ministarstvo obrane, nije letjelo ništa. Sačuvali smo borbeno zrakoplovstvo, uštedili na remontu i pitam vas tko danas čuva hrvatsko nebo? Tko je dopratio hrvatske nogometaše ovdje? Tko je prije mjesec dana presreo izraelski zrakoplov ovdje? Naravno, naši piloti”, rekao je.

“Ja bih molio kandidate samo da ne lupetaju glupsti, nego da se, ako se predstavljaju kao ozbiljni ljudi, da malo prouče materijale i da malo vide o čemu je stvar i da tad govore ono što misle reći”, poručio je.

Za kraj je poručio: “Strašno sam ponosan što sam ja kao ministar obrane prijavio sve pokušaje manipulacije oko remonta Migova. Doduše, DORH nikada nije istraživao remont, samo ko nabave i oko samog procesa nabave određene časnike. I to sam ja osobno kao ministar obrane prijavio i nikada nisam zataškavao ništa za razliku od onog kako vidimo da treba po dva mjeseca danas da MORH reagira na stvari recimo u Zadru i da treba biti malo jasniji i transparentniji. Onaj tko je čista obraza će izaći pred vas čista obraza i uvijek sam pozivao USKOK i DORH i kao ministar ne samo što sam prijavio manipulacije oko remonta migova, nego sam prijavio još jedno 100 milijuna eura stvari koje sam zatekao kako ministar i nažalost ništa se nije dogodilo. Evo, već peta godina, kad tako već prozivamo DORH. Ja nemam priliku pričati s DORH-om kao predsjednica i ne mogu izraziti svoje nezadovoljstvo s onime što USKOK radi. USKOK radi onako kako može. Tako da sam iznenađen s količinama neistine koje je naša predsjednica danas izlupetala ili izgovorila, kako god hoćete”, zaključio je Kotromanović.

GRABAR – KITAROVIĆ: ‘S DORH-om sam nekoliko puta razgovarala zbog afere s zrakoplovima iz Ukrajine’

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.