Kotromanović o borbenim avionima: “Zadovoljan sam da je postupak bio fer, avioni su sjajni”

Autor:

22.07.2020. Zagreb- Bivski ministar obrane Ante Kotromanovic.
Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Bivši ministar obrane Ante Kotromanović prokomentirao je današnju odluku Vlade o nabavci francuskih borbenih aviona Rafal.

”Rekao bi da sam sretan i zadovoljan zato što smo napokon okončali jedan dugotrajni postupak na jedan fer, korektan, transparentan način gdje se kompletan vojno-civilni vrh ujedinio oko te odluke, uključujući predsjednika države i premijera. Za razliku od prošlog postupka koji je bio nakaradan, pa smo vidjeli da to baš nije išlo”, komentirao je Kotromanović za RTL Danas.

Bivši ministar obrane rekao je kako je premijer očito shvatio da nešto mora učiniti sam, pa je postupak prebacio u Vladu. Prema njegovu mišljenju sad imamo jedno vrhunsko borbeno zrakoplovstvo koje će nam slučiti idućih tridesetak godina.

”Oba aviona su sjajna. Teško je birati između dva dobra aviona. Znamo karakteristike oba. Da sam ja ministar obrane, to je teško pitanje, ali ja bi se odlučio za F16. Ja sam imao jako dobre odnose s ministarstvom obrane SAD-a dok sam bio ministar obrane. Primili smo pomoć od nekoliko stotina milijuna dolara samo za vrijeme mog mandata, a da ne govorimo o potpori američke države zadnjih 30 godina”, rekao je Kotromanović.

 

 

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.