Kotromanović: “Grabar-Kitarović je najveća ugroza za sigurnosne službe RH”

Autor:

Nacional

Bivši ministar obrane Ante Kotromanović komentirao je izjavu aktualne predsjednice o korupciji u SOA-i, piše N1.

“Jednostavno ne shvaćam i ne kužim, teško je prodrijeti u glavu naše Grabar-Kitarović, ili ima loše savjetnike ili je pod stresom. Po svemu onom što sam danas čitao, po meni je ona najveća ugroza za sigurnosne službe Republike Hrvatske”, rekao je Ante Kotromanović.

Upitan da komentira izjavu predsjednice kako je takvo stanje naslijedila, odgovorio je:

“Manje od dva mjeseca nakon što sam postao ministar obrane dobio sam anonimnu predstavku gdje sam čitao određene stvari. Temeljem te anonimne predstavke sam komunicirao ured Vijeća za nacionalnu sigurnost i uputili smo nadzor u obavještajne agencije. Nadzor je utvrdio da su se nekakve stvari događale, i prije mene, za vrijeme HDZ-a 2009. godine. Temeljem nadzora sjeli smo zajedno s Odjvetništvom i krim policijom i napravili smo sve po proceduri.”

Rekao je kako predsjednica ni nakon pet godina službe ne zna Zakon. “Gospođa očito ne zna Zakon o službi, pet godina je u službi i nema pojma kako idu umirivljenja, kako idu nečasni otpusti”, komentirao je.

“Nije mi jasno zašto sam ona proziva moju Vladu kad smo mi ti koji smo otkrili i napravili sve što treba po zakonu. Nakon toga to više nije bilo u nadležnosti Ministarstva obrane”, istaknuo je.

“Predsjednica je danas izgovorila grozne stvari očito popravljajući svoj gaf od jučer kad je prozvala SOA-u. Opet, razumijem njenu frustraciju s obzirom da je ona ljuta na sigurnosne službe koje su je detektirale i otkrile kako se druži s ljudima sumnjiva morala. Ako ona nešto zna, kao predsjednica države je dužna reći, a ne na ovakav način pravdati se i nemušto pričati stvari koje ne stoje”, zaključio je.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.