KOTROMANOVIĆ: “Bit će nježna kohabitacija Milanovića i Plenkovića”

Bivši ministar obrane u vladi Zorana Milanovića Ante Kotromanović gostovao je sinoć u RTL Direktu, gdje je komenirao današnju inauguraciju i predsjednički mandat Zorana Milanovića.

“Što se tiče nove političke ere, nadam se da će se nešto promijeniti. On je drukčiji tip od predsjednice i nadam se da će uozbiljiti priču, da će imati stav o ozbiljnim stvarima. Da će biti čvrst kad treba, biti ponizan kad treba. Mislim da treba biti čvrst prema velikosrpskoj i velikomađarskoj politici, ali i prema politici velike Italije. Vjerujem da će zastupati nacionalne interese, jer ima potrebno iskustvo. Vjerujem i da će razviti gospodarstvo. Također, jedno od pitanja bit će odnos sa Slovenijom i mislim da će relaksirati odnose, sredit će se u odnosu na ovo sad”, kazao je Kotromanović.

O skromnoj inauguraciji kaže da Milanovića ne može zamisliti da hoda uz fanfare i da mu se ljudi klanjaju. “Mislim da je dobro što se odlučio za ovakav tip inauguracije. Teško mi je predvidjeti što će to biti “normalno”, ali mogu reći da će kohabitacija s Plenkovićem biti dobra. No, prije svega, obojica moraju gledati interese Republike Hrvatske, to je primarno obojici. Oko toga se moraju svađati. Bit će to nježna kohabitacija”, smatra.

Komentirajući hoće li biti jedan od savjetnika novog predsjednika Milanovića rekao je: “Kako stvari stoje danas, baš i ne, ali ako misli da mu trebam pomoći, tu sam.”

Komentiraj