Kotromanović: “Banožić i Božinović nisu bili u Oluji i nemaju emocije, ali Medved bi ih trebao imati”

Autor:

28.01.2022., Zagreb - Ante Kotromanovic gostovao je u Vecernjem Listu kod Dee Redzic.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Marko Prpic/PIXSELL

Bivši ministar obrane Ante Kotromanoviću srijedu je za N1 komentirao odbijenicu trojice ministara – Tome Medveda, Marija Banožića i Davora Božinovića – na predsjednikov poziv na sutrašnji prijem generala uoči Oluje.

“Mislim da ćemo čuti govore i od predsjednika i od premijera koji će zračiti pozitivnim tonovima. Što se tiče samog prijema zapovjednika, to je ideja još od kada sam ja bio ministar. Mi slavimo 5. kolovoza, a Oluja je počela 4. Nekoliko nas zapovjednika dogovorili smo se tada da se okupimo 4. navečer kao simbol pobjede. Hoće li netko doći, njegova je stvar. Mislim da bi ministri morali biti gore, da bi to bilo primjereno. Ne čudi me ako ne dođu Banožić i Božinović jer oni nisu bili u Oluji i nemaju te emocije kao što bi trebao imati Tomo Medved. On je ipak bio ratni zapovjednik i barem bi on trebao nadići te političke podjele i odati poštovanje svojim kolegama”, rekao je za N1.

Smatra da su svojim dolaskom sutra navečer trebali odati poštovanje ljudima koji su zaslužni za uspjeh Oluje. “Bez obzira što Plenković misli o Milanoviću ili Milanović o Plenkoviću, sutra navečer će se okupiti ljudi koji su isplanirali i odradili operaciju Oluja. Ako neće doći, meni to znači nepoštivanje onoga što smo napravili taj dan. Trebalo bi preskočiti osobne taštine. Vidjeli smo na otvorenju Pelješkog mosta da se to može, vidio sam nekim fotografijama da se prve dvije glave rukuju. Moglo se to dogoditi i sutra”, naglasio je Kotromanović.

Trojica ministara odbila doći na predsjednikov prijem. Miljavac: “Oluja nije zaslužila takav bojkot”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.