Kosor o Hrebaku: “E sad stanje u DORH-u tumači onaj koji je pobjegao iz izolacije kako bi bio presudna saborska ruka za AP”

Autor:

28.1.2023., Zagreb - Poznati na spici. Jadranka Kosor. Photo: Neva Zganec/PIXSELL

Neva Zganec/PIXSELL

Reakcije na ostavku ravnateljice USKOK-a se ne smiruju. Tako je svoje viđenje cijele situacije dao i Dario Hrebak, saborski zastupnik HSLS-a, kako javlja N1:

“Po ovome što čitamo, ispada da je ovo logičan slijed događaja. Ako se to dogodilo, ispravno je što je podnijela ostavku. Ono što bi moglo biti sporno je li tu bilo potencijalnog kaznenog djela i pokušaja zataškavanja, što je još jedno kazneno djelo”

Ubrzo se na Twitteru na ovo oglasila i bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor napisavši:

“E sad stanje u DORH-u tumači onaj koji je pobjegao iz izolacije kako bi bio presudna saborska ruka za AP. Sve on zna i može.”

Svoje viđenje cijele situacija dala je Mirela Ahmetović iz SDP-a:

“Hrvoj Šipek je reagirala u slučaju Vanje Marušić i mogućeg oštećenja državnog proračuna po anonimnom pismu. Pozdravljam. DORH je dužan štititi javni novac. Hrvoj Šipek nije reagirala kada joj je na stolu bila službena dokumentacija o lopovluku u slučaju Žalac. DORH je u tom slučaju štitio Vladu, a ne javni novac. Vjerodostojno”

“Naravno da si svatko racionalan postavlja pitanje: što su DORH i USKOK svojim kontrolnim mehanizmima radili svo to vrijeme, što je radila policija i je li uopće bila na očevidu, a radi se o poprilično velikoj šteti na autu, kako je uopće gospođa Marušić unatoč tome dobila novi mandat jer se to navodno dogodilo 5 mjeseci prije”, rekao je Mišel Jakšić, Klub zastupnika SDP-a, prenosi HRT.

“Znamo da je bilo neslaganja i da sama glavna državna odvjetnica nije dala zeleno svjetlo za proširenje istrage u slučaju Rimac na neke druge visoke dužnosnike. Zapravo, pitanje na koje ja mislim da se danas mora dobiti odgovor je: da li su i ti različiti pogledi, odnosno, neslaganje oko toga kako voditi slučajeve korupcije imalo utjecaja na ovu ostavku”, rekla je Ivana Kekin, Klub zastupnika Možemo!

“Oporba od nas traži neku mistiku, a neće komentirati činjenicu koja je loša, koja je grozna: da netko koristi državni novac da bi sanirao štetu koju je on skrivio u privatno vrijeme”, rekao je Hrvoje Zekanović, Hrvatska demokršćanska stranka.

Nižu se reakcije na ostavku Vanje Marušić. Grmoja: “Meni to smrdi na bijeg!”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.