Bivša premijerka Jadranka Kosor i muftija dr. Aziz ef. Hasanović, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj domaćini su konferencije “Vrijednosti koje nas vežu” koju u Zagrebu organizira Bussola institut iz Bruxellesa. Cilj konferencije je prezentirati hrvatska iskustva u integraciji vjerskih zajednica u društvo, a sudionici konferencije su članovi Bussola instituta iz Ujedinjenih arapskih emirata na čelu s Omarom Al Dareiem, šefom Fatwe u Ministarstvu vjerskih poslova. Dio je to šire incijative suradnje i boljeg upoznavanja zemalja članica Europske unije i Ujedinjenih arapskih emirata s ciljem rušenja predrasuda između arapskog svijeta i Europske unije i borbe protiv svih oblika ekstremizma.

U Počasnom odboru Bussola instituta, osim bivše hrvatske premijerke Jadranke Kosor, nalaze se i José María Aznar, bivši španjolski premijer koji je na čelu predsjedništva Odbora, bivša predsjednica Irske Mary McAleese, bivša Europska povjerenica za zapošljavanje, socijalna pitanja i jednakost Anna Diamantopoulou, bivši premijer Danske i bivši tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen.

Jadranka Kosor uoči same konferencije susrela se s Mohammedom Bahroonom, Brianom Powerom, Omarom Al Dareikjem i Sebaaom Ak Kitbijem.

Komentiraj