KOSOR: “HDZ-u je teško podnošljiva činjenica da su isti kao i SDP”

Bivša predsjednica Vlade i HDZ-a Jadranka Kosor u ponedjeljak je komentirala rezultate izbora za Europski parlament, te situaciju u HDZ-u.

Kosor se u studiju N1 televizije prisjetila kkao su nju nakon izbornog poraza 2011. odlah sljedeći dan na sjdnici Predsjedništva optužili za loše rezultate. “Sada se to neće dogoditi. Iz puno razloga: Plenković je i dalje predsjednik Vlade i dalje je snažna osoba. No sada će se ohrabiriti i osnažiti svi oni koji nisu zadovoljni njegovim radom. Mislim da je sasvim izvjesno da će se na idućim unutarstranačkim izborima kandidirati gospodin Stier”, kazala je Kosor.

Naglašava kako je HDZ-ovcima teško prihvatiti da su isti kao SDP. “To je definitivno dalo novu snagu SDP-u. SDP je ničim izazvan dobio 4 mandata i to je sasvim sigurno nešto o čemu će se raspravljati u HDZ-u”, smatra.

Kosor podsjeća i kako nitko od HDZ-ovih partnera u Vladi nije prešao izborni prag i HDZ tako uvjerljivo gubi svoj koalicijski potencijal. “Plenkovićeva lista nije lista isključivo mladih ljudi, nositelj liste je mlad, ali drugi ljudi su prosječnih godina. Većina kandidata na listi su prilično nepoznati javnosti, većina ih je tamo zato što su krajnje lojalni predsjedniku stranke. Nisu postavljeni neki disidenti u stranci, poput Davora Ive Stiera koji bi sigurno privukao veliki broj glasova”, kazala je.

Komentiraj