Sisački biskup Vlado Košić u subotu je na misnom slavlju pozvao vjernike da se, poput tri kralja, suprotstave vlasti te da ne dopuste da ih zavedu medijski i politički trikovi, prenosi Dnevnik.hr.

U svojoj propovijedi sisački biskup Vlado Košić rekao je da su glavni mediji u hrvatskoj “mahom protucrkveni” te da traže materijal za linč, a kao takav im je poslužio i vjeroučitelj iz Zagreba koji je, podsjetimo, pred učenicima govorio o streljanju Vesne Pusić i Stipe Mesića. Snimka je šokirala javnost, a protiv njega je pokrenuta istraga te mu je određen istražni zatvor.

“To je bio aposolutno neprihvatljiv govor, ali vjeroučitelja nije trebalo linčovati dok se ne dokaže da je to izgovorio. No, odmah isti dan oglasili su se i ministarstvo i DORH”, poručio je Košić.

Biskup je kazao i kako za Vladu demografija mora biti prvi prioritet. “S time je povezana i otvorenost koju Vlada treba pokazati prema onim Hrvatima koji su otišli u inozemstvo – oni bi trebali imati veću ulogu u politici i gospodarstvu. Nije li sramotno da tri milijuna ljudi ima samo 3 zastupnka u Saboru”, upitao je Košić optužujući medije da o problemu iseljavanja premalo izvješćuju, te čak i potiču na odlazak iz Hrvatske.

“Udbaška komunistička elita dovela je do toga da se čak i čistačice zapošljavaju preko veze. Zato nam je potreban zakon o lustraciji, i promjena izbornog zakona koji bi dao šansu svima, a ne da se samo izmjenjuju iste opcije”, rekao je Košić dodajući da se vjernici trebaju zalagati za promjenu Ovršnog zakona.

Dotaknuo se sisački biskup i problema granice sa Slovenijom. Kaže kako je ta tema namjerno ubačena kako se ne bi bavilo pitanjima koja su bitna. “Zna se gdje je granica, stoljećima se to zna”, naglasio je Košić.

Komentiraj