KORONAVIRUS U EUROPI: Po prvi puta Španjolska preuzela vodeće mjesto po broju pozitivnih

ITALIJA: Unatoč i dalje velikom broju zaraženih, talijanski mediji najavljuju popuštanje mjera u četiri etape, pozitivno 189.973 osobe, a umrlih je 25.549

Italija i dalje bilježi svakodnevni rast oboljelih i umrlih. Kao što smo već izvještavali, njihova je pozicija po broju umrlih vodeća u Europi. Prema jutrošnjim podacima ih je 189.973 pozitivnih, dok je 25.549 prminulih.

Unatoč brojkama koje im nisu najbolje, pripremaju se na popuštanje mjera od sljedećeg tjedna. Prema pisanju talijanskih medija bit će provedene u četiri etape.

ŠPANJOLSKA: Po broju pozitivnih prestigla Italiju, ali Italija i dalje na prvom mjestu po broju preminulih. Ukupno je 220 tisuća pozitivnih, a preminulih 22.524.

Španjolska je po prvi puta od izbijanja koronavirusa prestigla Italiju po pitanju pozitivnih slučajeva, ali Italija je i dalje na tronu po pitanju smrtnih slučajeva. Sa današnjim danom bilježi 220 tisuća pozitivnih, a preminulih 22. 524.

Prema najnovijim podacima Španjolska je preuzela mjesto najrizičnije zemlje u Europi. Treba pratiti kako će se situacija odvijati sljedećih dana s obzirom da su najavili popuštanje mjera. U prvom krugu će se one odnositi isključivo za djecu i boravak u prirodi.

SLOVENIJA: Susjedna zemlja bilježi sedam novih slučajeva u posljednja 24 sata. Ukupno ih je 1373 pozitivnih i 80 preminulih

Tijekom zadnja 24 sata obavljeno je 1315 testiranja. Ukupan broj osoba koje su do sada testiranjem potvrđene kao pozitivne na koronavirus iznosi 1373, od čega 609 muškaraca i 764 žene. Ukupan broj  smrtnih slučajeva povećan je na 80 ljudi.

Slovenski epidemiolozi ocjenjuju da se situacija sa koronavirusom smiruje i da se može krenuti u relaksaciju mjera.

NJEMAČKA: Situacija pod kontrolom ali uz blagi rast. Ukupno je 153 tisuće pozitivnih i 5.575 umrlih

Njemačka je pokazala da se disciplinom može držati virus pod kontrolom i nemaju drastičan rast. Prema posljednjim podacima utvrđeno je 153 tisuće pozitivnih i 5.575 umrlih. Zabilježen je rast broja umrlih, ali nije zabrinjavajuće u odnosu na ukupan broj pozitivnih. Također se pripremaju za normalizaciju gospodarskog funkcioniranja.

 

Komentiraj