KONFERENCIJSKA LIGA: Villarreal – Hajduk, početne postave

U prvom susretu play-off faze Konferencijske lige od 20:45 na stadionu Ciutat de Valencia sastaju se Villarreal i Hajduk. Španjolski predstavnik zbog rekonstrukcije nije domaćin na svom Madrigalu, nego će splitsku momčad ugostiti na stadionu kojim se koristi Levante.

Žutoj podmornici, koja je prošlosezonski polufinalist Lige prvaka, ovo je prvi europski ispit u novoj sezoni dok su Bili u ranijoj fazi natjecanja bili bolji od portugalske Vitorije de Guimaraes (3:2).

Domaćini u današnjem ogledu ne mogu računati na Foytha, Danumu, Morena i Triguerosa koji su ozlijeđeni dok gosti nemaju problema s izostancima, ali na putu nisu krenuli Eduok, Diamantakos, Krolo i Šarić.

Trener Villarreala Unai Emery je u najavi rekao: “Susrećemo se s protivnikom koji ima povijest i sadašnjost. Njegovi igrači s puno želje ulaze u ove utakmice. Zbog toga ih poštujemo te smo se savjesno pripremali za njih. Veliku sam važnost pridao tome da naši igrači budu maksimalno predani i da dobro treniraju. Želim da ova utakmica bude nastavak onoga što smo dosad ostvarili. Bit će to stoga veliki ispit za nas.”

Strateg Hajduka Valdas Dambrauskas je dodao: “Ovo je jedan od najvećih izazova s kojima se susrećemo. Naša namjera je igrati hrabro, ne skrivati se, dati 100 posto svojih mogućnosti i pokazati zajedništvo. Ako svi daju sve od sebe već smo napravili veliku stvar. Na ovu utakmicu ne gledamo kao na pritisak već kao na priliku. Cilj nam je ispuniti plan, a kada se on ispuni, obično dođe rezultat.”

Glavni sudac utakmice je Aliaksiej Kuĺbakoŭ iz Bjelorusije kojem će pomagati Dzmitryj Žuk, Alieh Maslianka i Viktar Šymusik. Njih će kontrolirati Edgar Steinborn iz Njemačke dok će posao delegata obavljati Švicarac Alex Miescher. VAR sustav večeras nije u upotrebi.

Treneri su na travnjak od prve minute odlučili poslati sljedeće igrače:

 

Komentiraj