Lado

FOTO: Koncert Ansambla Lado ‘Čuvajmo naše blago’ u splitskoj Spaladium Areni

Ansambl narodnih pjesama i plesova Lado na velikom koncertu ‘Čuvajmo naše blago’ predstavio je u petak najljepše od hrvatske kulturne baštine i oduševio više od četiri tisuće posjetitelja u ispunjenoj Spaladium Areni.

“Ansambl je u Splitu nastupio nakon iznimno uspješne turneje po Kanadi”, priopćeno je večeras iz Lada.

Dvosatnim nastupom umjetnici Ansambla Lado splitskoj publici su na nesvakidašnji, moderan način dočarali izvornu ljepotu hrvatske tradicijske glazbene i plesne kulture.

Na impresivnoj pozornici veličine 250 metara četvornih, uz vrhunsku scenografiju, zvuk i osvjetljenje, Ansambl Lado je izveo cjelovečernji program ‘Ispod duba stoljetnoga’ u kojem je prikazao kulturnu povijest iz brojnih krajeva Hrvatske.  Uz pjesmu, ples i modernu produkciju, kulturnu čaroliju dočarala je revija narodnih nošnji, starijih od sto godina.

“Kao i prošle godine, splitska je publika ponovno nosila Ansambl Lado. Bio je doista doživljaj koji ćemo dugo pamtiti”, izjavio je Andrija Ivančan, umjetnički voditelj Ansambla Lado.

“Osobito nam je drago biti ponovno u Splitu. Inspirativno je nastupiti pred tolikom publikom. Izvođači su oduševljeni, kao vjerujem i publika s našim programom koji smo prvi put izveli u Splitu“, rekao je Krešimir Dabo, ravnatelj Ansambla Lado.

Komentiraj