KOMPLIKACIJE? “Teže ranjeni vojnik ide na novi kirurški zahvat”

Iz MORH-a su izvijestili o stanju dvojice ranjenih vojnika. Stanje nije bitno promijenjeno u odnosu na jučer, javlja N1.

Teže ranjeni vojnik koji ima frakturu natkoljenične kosti mora proći kroz još jednu operaciju koju bi trebao obaviti liječnik koji je stručnjak u tom području jer se noga mora sanirati s vijcima. Kod njega je također napravljena dekompresija zbog blast ozljede od eksplozije. izvijestili su iz MORH-a nakon komemoracije za poginulog vojnika Josipa Briškog.

Drugi vojnik kojem je ozlijeđena ruka je dobro, može podnijeti transport i samo se čeka povoljan trenutak da se to i realizira.

Alen Babić, nadnarednik u HV-u koji je sudjelovao u 4 misije u Afganistanu, kaže da je Afganistan velika zemlja i pitanje je dana i trenutka hoćete li se naći na mjestu napada.

“Imali smo sreće u ovim godinama služenja u Afganistanu. To je nažalost zakon velikih brojeva i mi smo dugo ondje. Nijedna moja misija tamo nije prošla bez žrtve pripadnika drugih vojski.

Uvijek sam na alertu, ali ne možete samo o tome razmišljati, imate svoju zadaću i fokusirani ste na nju. Primarni zadatak je savjetovanje pripadnika specijalne policije i to je naša jedina zadaća, ne sudjelujemo u borbenim akcijama”, istaknuo je.

Dodaje i kako se sigurnosna situacija u Afganistanu mijenja iz trenutka u trenutak. Kaže i da su hrvatski vojnici putovali neborbenim vozilima maksimalne razine zaštite, ali teško je imati maksimalnu zaštitu.

“Mi svi imamo zadaću kao vojnici i ne samo borbe. Mi sada savjetujemo. Afganistan je jedna velika zemlja u kojoj teško žive ponosni ljudi. Upoznao sam mnogo Afganistanaca i sretni su što im pomažemo, zadovoljni su našim savjetovanjem”, odgovorio je Babić.

Komentiraj