Komora socijalnih radnika: “Zaštitite djelatnike u sustavu zdravstva i socijalne skrbi”

Autor:

15.3.2022., Zagreb - U Hotelu Academia Udruga socijalnih radnika svecano je obiljezila Svjetski dan socijalnog rada.
 Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Povodom napada na djelatnicu Zavoda za javno zdravstvo u Virovitici, liječnicu Elviru Koić, Hrvatska komora socijalnih radnika u utorak je još jednom upozorila na nedostatak zaštite u sustavu zdravstva i socijalne skrbi.

“Nećemo se umoriti od pozivanja na zaštitu svih djelatnika u javnom sektoru koji svakodnevno pomažu ljudima u ugrozi”, poručili su iz Hrvatske komore socijalnih radnika i dodali kako su svjedoci sve češćem nasilnom ponašanju korisnika usluga prema svim djelatnicima u javnom sektoru.

Prema podacima istraživanja Hrvatske liječničke komore, čak 93 posto liječnika barem je jednom bilo izloženo verbalnom ili fizičkom nasilju, a svaki četvrti liječnik zabrinut je za svoju sigurnost, stoji u priopćenju. Iz Komore socijalnih radnika apelirali su na sve nadležne institucije da počnu djelovati preventivno kako ne bi bilo takvih napada i kako bi se omogućio siguran rad svih djelatnika sustava zdravstva i socijalne skrbi koji svakodnevno pomažu najugroženijim članovima društva.

Također su izrazili solidarnost s napadnutom djelatnicom u sustavu zdravstva i ozlijeđenoj doktorici poželjeli brz oporavak i povratak na radno mjesto.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.