Arhiva Nacionala

Komemoracija za preminulog novinara, pisca i borca za slobodu Predraga Lucića

Hrvatskog novinarsko društvo, Hrvatski P.E.N. centar i Hrvatsko društvo pisaca pozivaju na komemoraciju za preminulog novinara, pisca i borca za slobodu javne riječi Predraga Lucića koja će se organizirati u utorak 16. siječnja u 18 sati u Novinarskom domu (Perkovčeva 2, Grad Zagreb).

Govorit će: Saša Leković, Nadežda Čačinovič, Kruno Lokotar, Sinan Gudžević, Sanja Modrić, Igor Lasić, Drago Pilsel i Boris Pavelić.

Izabrane pjesme Predraga Lucića čitat će Vilim Matula.

Podsjetimo kao je nedavno nakon teške bolesti u 54. godini života preminuo Predrag Lucić, suosnivač Feral Tribunea, ugledni novinar, pisac i redatelj.

Predrag Lucić je rođen 1964. godine u Gradu Splitu. Bio je jedan od osnivača i kreatora Feral Tribunea, a pokrenuo je i uređivao i Feralovu biblioteku. U riječkom Novom listu od 2009. godine pisao je dnevnu kolumnu pod naslovom ‘Trafika’.

Objavio je ‘Greatest Shits – Antologiju suvremene hrvatske gluposti’ u koautorstvu s Borisom Dežulovićem (1998.), pjesmaricu ‘Haiku haiku jebem ti maiku’ (2003.), knjigu lirike ‘Ljubavnici iz Verone’ (2007.), čitanke ‘Sun Tzu na prozorčiću’ (2009.), ‘Bezgaća povijesne zbiljnosti’ (2010.) i ‘Gusle u magli’ (2013.).

Od 2007. zajedno je s Borisom Dežulovićem nastupao u pjesničkom kabareu ‘Melodije Bljeska i Oluje’.

Bio je član Hrvatskog društva pisaca i Hrvatskog centra P.E.N.-a.

Komentiraj