Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina održao je u ponedjeljak ujutro, uoči najavljenog prosvjeda radnika brodogradilišta 3. maj i Uljanik, sastanak s premijerom Andrejem Plenkovićem nakon kojega je izjavio da je optimist te da je stekao dojam da bi radnici plaće za srpanj trebali dobiti uskoro.

“Ja sam optimist, radi se na održivom i zakonitom rješenju, te sam stekao dojam da će plaće za srpanj biti uskoro”, rekao je Komadina nakon sastanka s premijerom i ministrom Darkom Horvatom.

U rješavanju problema Uljanika očekuje aktivnu ulogu Vlade jer je ona, kaže, ta koja ima instrumente, financijske i pravne.

“To su iznosi kojima ne može djelovati nijedna lokalna samouprava, a niti netko treći. Vlada mora potegnuti neke mjere”, kazao je dodavši kako je dugoročno rješenje među ostalim i prihvaćanje plana restrukturiranja.

Upitan misli li da Vlada čini dovoljno po pitanju Uljanika, rekao je da vjeruje da ljudi rade svoj posao. “Žao mi je da se izgubilo dragocjeno vrijeme, trebalo je prije još krenuti, znajući podatke koji su u bilanci Uljanika”, poručio je.

Komentirao je i informacije da bi se problem riješio putem komercijalnih banaka. “Postoje depoziti u određenim bankama u Hrvatskoj, naravno da bi se HBOR u to mogao uključiti. Rješenja određenih ima, samo je pitanje kolaterala. O tome ću danas u bankama nešto razgovarati i ja osobno”, rekao je.

Istaknuo je i da je odgovornost svakako na upravi brodogradilišta koja ih je dovela do ove situacije.

“Ja sam optimist, jednostavno ne mogu vjerovati da ćemo ugasiti jednu tradicionalnu industriju kao što je brodogradnja i tradiciju Hrvatske”, izjavio je Komadina po dolasku u Zagreb.

Komentiraj