Pixabay

Kolnici mokri i skliski, u Dalmaciji magla

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u Hrvatskom primorju, Gorskom Kotaru, Slavoniji, Baranji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Mogući su odroni. U Dalmaciji ponegdje ima magle. Smanjena je vidljivost na dionici autoceste A1 između čvorova Zadar 1 i Zadar 2, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Jak vjetar povremeno puše na dionicama autocesta: A1 od južnog dijela tunela Sv.Rok do prolaza Vučipolje te A6 Rijeka-Zagreb između tunela Tuhobić i čvora Kikovica. Vozi se uz ograničenja brzine no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Uz privremenu regulaciju prometa, dvosmjerno, jednom stranom autoceste, vozi se na:

  • A1 kroz tunel Malu Kapelu (do 20.4.),
  • A2 Zagreb-Macelj: između čvorova Zabok i Zaprešić (od 24. +350 do 23.+ 350 km) i Zabok-Sv. Križ Začretje (od 33. +200 do 30. +300 km),
  • A4 Goričan-Zagreb (do 6. lipnja): između čvorova Ivanja Reka i Kraljevečki Novaki te Breznički Hum i Komin u zonama radova. U vrijeme gušćeg prometa, u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, očekuje se vožnja u koloni, usporeno, pa korisnike molimo za strpljenje. Zatvoren je ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada);
  • A6 Rijeka-Zagreb između čvora Vrbovsko i tunela Čardak (od 23.+500 do 17.+200 km) te između čvorova Ravna Gora i Delnice (38.+700 km do 42.+200 km).

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Granični prijelazi

Na ulazak teretnih vozila na GP Županja (Orašje) čeka se oko sat vremena, kao i na izlazak teretnih vozila na GP Pasjak (Starod).

Komentiraj